ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Χάθηκε στον ορίζοντα


Ο Παναθηναϊκός πήρε σήμερα μια μεγάλη νίκη, τόσο σημαντική, όσο και εντυπωσιακή, αφού μετά την πρώτη περίοδο οι «πράσινοι» πάτησαν γκάζι και χάθηκαν στον ορίζοντα χωρίς να κοιτάξουν ποτέ πίσω. Όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι έκαναν πλέον συντήρηση δυνάμεων, αυξάνοντας σταδιακά τη διαφορά απέναντι σε μία ομάδα που την έκαναν να φαίνεται σαφώς κατώτερη. Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο ότι τη μεγαλύτερη αύξηση στη διαφορά ο Παναθηναϊκός την πέτυχε χωρίς τον Διαμαντίδη στο παρκέ που δεν έπαιξε καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο λόγω ενός διαστρέμματος.

Οι «πράσινοι» είχαν 6 παίκτες με διψήφιο αριθμό στο ranking, στηρίχθηκαν στον επιθετικό πλουραλισμό τους, αφού είχαν 11 παίκτες να παίζουν τουλάχιστον 10 λεπτά και να σκοράρουν 5 έως 11 πόντους! Σημαντικό ότι ο Νίκολας, που αμφισβητήθηκε, έκανε κι άλλο καλό ματς αυτήν την περίοδο. Στην άμυνα, έκοψαν τους διαδρόμους προς το καλάθι στον Μπετσίροβιτς, ανέκοψαν τον Τζάαμπερ μετά το καλό του ξεκίνημα, έπαιξαν καλή άμυνα στον Μπρέζετς. Κερδίζοντας και τα ριμπάουντ, είχαν τις περισσότερες απαντήσεις για να κερδίσουν με μεγάλη διαφορά μια ομάδα που δεν έκανε πολλά λάθη (13). Το πιο σημαντικό στοιχείο του αγώνα, όμως, είναι ότι ο Παναθηναϊκός πιστοποίησε και πάλι ότι αποδίδει πλέον σε υψηλό επίπεδο, έχει βρει ρυθμό, κερδίζει τα ματς που χρειάζεται κάνοντας αυτά που πρέπει και, πρακτικά, έχει ξεκινήσει με 3-0 και χρειάζεται πια τα απαραίτητα για να τερματίσει πρώτος και να μπει με πλεονέκτημα στα πλέι-οφ, αφού έχει τα άλλα δύο θεωρητικά φαβορί στις 2 και 3 νίκες απόσταση.

Η Ρόμα, μια ομάδα με πλούσιο και ταλαντούχο ρόστερ και ορισμένες εντυπωσιακές εμφανίσεις στον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας, εδώ και περίπου ένα μήνα μοιάζει άλλη ομάδα. Αποδίδει αρκετά χειρότερα, δεν καταφέρνει να αντισταθεί απέναντι σε αντιπάλους με καλύτερο όνομα (όχι τόσο σήμερα, όσο στα προηγούμενα ματς) και έμεινε τώρα στο 0-3. Μήπως, λοιπόν, δεν ήταν το... μάτι του Τζεντίλε αλλά η κεκτημένη ταχύτητητα μιας ομάδας που είχε προπονήσει ένας πολύ καλός προπονητής, ο Γιάσμιν Ρέπεσα, ο λόγος των αρχικών επιτυχιών μετά που ο Μποντιρόγκα αποφάσισε να κάνει την αλλαγή προπονητή; Μπορεί ο «Μποντ» να θέλει τον Τάνιεβιτς το καλοκαίρι, αλλά κακώς καταδικάζει την ομάδα, που ξεκίνησε με όνειρα, να παίξει τα πιο δύσκολα ματς στην Ευρώπη με έναν άπειρο προπονητή και κακώς δεν πίστεψε περισσότερο τον Ρέπεσα εξαιτίας ορισμένων κακών αποτελεσμάτων εντός συνόρων. Άλλωστε, στην Ιταλία, με το ξεκίνημα της Σιένα η πρωτιά στην κανονική περίοδο χάθηκε με το καλημέρα.

Στη Βαρκελώνη, η Μπαρτσελόνα ήταν αρκετά νωθρή στο πρώτο ημίχρονο, αλλά της αρκούσε ένα ξέσπασμα στις αρχές του δευτέρου για να νικήσει μια κατώτερη, φυσικά, ομάδα με διψήφια διαφορά. Στη Βαρκελώνη έδωσε μεγάλη παράσταση ο Ιλιασόβα που σταμάτησε στους 30 πόντους με 11 ριμπάουντ. Αφού και οι Μπαζίλε και Ναβάρο σκόραραν διψήφιο αριθμό πόντων, δε θα υπήρχαν και πολλά για να κάνει η Άλμπα που έχει δύο ακόμη ματς στην έδρα της για να προσπαθήσει να κάνει κάποια... ζημιά.

Στη Μαδρίτη, η Ρεάλ πήρε μεγάλη νίκη από τη Μακάμπι αυξάνοντας μάλιστα τη διαφορά πολύ στο τέλος, με το τελικό σκορ του +19 για τους Μαδριλένους ναι μεν να μην αποτυπώνει καθόλου την εικόνα του αγώνα, αλλά να αποτυπώνει την αψυχολόγητη ιδιοσυγκρασία της ομάδας του Ισραήλ που στο τέλος δεν προσπάθησε «ορθόδοξα» να συγκρατήσει τη διαφορά δίνοντας ένα τεράστιο πλεονέκτημα στη Ρεάλ, που με το 3-0 τώρα είναι «καβάλα στ’ άλογο» για την επόμενη φάση. Ενώ η Μακάμπι δεν έχει δεχτεί από καμία καλή ομάδα της Ευρώπης κάτω από 80 πόντους. Αξίζει να αναφερθούμε στον Σέρχιο Λιουλ, που αποδεικνύει ότι θα γίνει μεγάλος παίκτης. Τα ψήγματα του ταλέντου του τα είχε δείξει εδώ και 1-2 χρόνια σταδιακά, αλλά φέτος κάνει την πρώτη «έκρηξη» μιας καριέρας που, προσωπικά, θεωρώ ότι θα είναι εντυπωσιακή (με είχε εντυπωσιάσει με τα προσόντα και το ταλέντο του από την πρώητ φορά που τον είδα από κοντά, πέρσι στο Παναθηναϊκός – Ρεάλ).

Τέλος, στο ματς που έγινε νωρίτερα σήμερα, η Φενέρ κατάφερε αυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν ομάδες όπως η Σιένα, ο Ολυμπιακός και η Μακάμπι: να κερδίσει στην Κροατία. Στηρίχθηκε στον οίστρο του Τουρκσάν στο 4ο δεκάλεπτο, όταν και έκανε ένα προσωπικό 11-0! Πλέον, η Φενέρ και με τον Γκίριτσεκ να ανεβαίνει, θα διεκδικήσει όσες πιθανότητες της αναλογούν.

“Good night, and good luck”

by BEN

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι να λέμε τώρα ο ΠΑΟ δείχνει σε μεγάλη περίοδο φόρμας.Την ερχόμενη Κυριακή θα είναι το πρώτο σοβαρό τεστ της φόρμας του.
Παρεπιπτόνρως είναι αήττητος στους 16(αυτος και η ομάδα του τεράστιου Ισπανού ΠΛΑΘΑ ).Αν κερδίσει μέσα στην Ιταλία(που θα το κάνει) θα είναι η 1η ομάδα που εξασφαλίζει πρόκριση και θα μπορεί να προετοιμάζεται για τους 8.Αν επίσης χάσει η ομάδα του φοβερού,καταπληκτικού και ανεπανάληπτου ΠΛΑΘΑ(ΤΟΝ ΘΕΛΩ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΑΡΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ) ο ΠΑΟ θα είναι η 1η ομάδα που εξασφαλίζει πρόκριση στους 8.Που θα σημαίνει πολλά για το πότε επελέγη η περίοδος φορμαρίσματος του ΠΑΟ και το αν φαίνεται τρομακτικός.Για μένα παραμένει το 2ο φαβορί μετά την Μπάρτσα,την οποία αδυνατώ να καταλάβω πως διάολο την κέρδισε η Ταού(η Ρεάλ φυσικά στηρίχθηκε στον ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΑΘΑ).

Stefanos είπε...

Streetball στη Μαδρίτη! Βρείτε και βάλτε ένα βίντεο με τα τρίποντα του Llull, με τρέλανε το παληκάρι με αυτά που έβαλε στο τέλος!

Όσο για τη Μακάμπι, μεγαλύτερη ευθύνη για την εμφάνισή της στο 4ο δεκάλεπτο έχει ο μίστερ Κάρλος Αρόγιο, που σε κάθε επίθεση (και ανεξάρτητα του τι είχε μόλις πριν γίνει στην άμυνα) έτρεχε όλο και περισσότερο στην επίθεση, κάνοντας απαράδεκτες ενέργειες και πάσες, με αποκορύφωμα τη ριβέρς τρίπλα που απλά "έχασε τη μπάλα"! Άμα ήθελα να δω NBA θα κοιμόμουνα το απόγευμα να ξενυχτήσω το βράδυ!

Patrick Star είπε...

Ε, ο Παναθηναϊκός έχει φορμαριστεί, η Ρόμα ξεφούσκωσε, αναμενόμενο το αποτέλεσμα. Η διαφορά δε θα το΄λεγα, αλλά δε θέλει και πολύ, άλλωστε επικρατεί και μια απογοήτευση στη Ρόμα...

Λέτε να γίνει κανά μαγικό και να τύχει η Ρεάλ στον Ολυμπιακό (ως πρώτη στον όμιλο)?

Καλά, στο fantasy οι βραδιές μπορεί να χαρακτηριστούν και ως "The Nights of the Living Dead"...

Pape Sow 24
Sergi Vidal 33
Ersan Ilyasova 39
Louis Bullock 30

και στα εξίσου προκλητικά:

Tomas Van Den Spiegel 14
Χατζηβρέττας 10

Δε λέω, ορισμένοι είναι καλοί παίκτες (όπως ο Βαν Ντε Σπίγκελ) αλλά τόσο υψηλές βαθμολογίες? Την ώρα που άλλοι "παικταράδες" χτυπάγανε κάτι μονοψήφια για πλάκα...

Ανώνυμος είπε...

@ Rasheed Από τη μία τιτανοτεράστιος ο Plaza, από την άλλη καλός παίκτης ο V.d Spiegel, προτείνω να αναμορφώσεις το blog.

Απο εδώ εξής όποιος συμμετέχει στο Βlog να δηλώνει ότι:

1) Συμπαράστεκεται στον επαναστατικό αγώνα του Μάρμπουρι
2) Αποδέχεται τον τέλειο έρωτα, όπως αυτός εκφράζεται από τον Κιούμπαν στον Ντιρκ
3) Λατρεία στην αφάνα του βαρεχάο
4) Την αποδοχή του συμβόλου της αιωνιότητας στο πρόσωπο του Φράνκι
5) Δεν υπαρχει Βέλγιο, άρα δεν υπάρχουν Βέλγοι => δεν υπάρχουν Βέλγοι. μπασκετμπολίστες (να τελειώνουμε μία και καλή)
6) Αποτάσσει το απόλυτο προπονητικό κακό στο πρόσωπο του Πλάθα


Θα μπορούσα να βρω και άλλα, αλλά δε θα τελειώσουμε ποτέ...

Age of Basketball είπε...

@ανώνυμος: Έχεις δίκιο για τον Παναθηναϊκό.

@Στέφανος: Καλό αυτό για το NBA και το μπάσκετ στη Μαδρίτη.

@Patrick star: Αν κάτσει στον Ολυμπιακό η Ρεάλ θα είναι... απίστευτο. Αλλά δεν έχω πειστεί ακόμα. Όσο για το άλλο, λες... Μπούλοκ, Ιλιασόβα, Σόου, Βιδάλ, Βαν Ντεν Σπίγκελ και Χατζηβρέττας και από όλους ξεχωρίζει τον Βέλγο... Βαλτοί είστε όλοι;

@el pollo diablo: Μόνο εσύ προφανώς καταλαβαίνεις τον πόνο μου προφανώς...
Rasheed.