ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Ανασκόπηση 2008: Οι καλύτερες στιγμές!


Η χρονιά που πέρασε είχε και όμορφες στιγμές για να θυμηθούμε. Οι 12 μήνες είχαν ο καθένας… τη γλύκα του. Ας θυμηθούμε μερικά γεγονότα που θα μας κάνουν να αναπολούμε το 2008:

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ: Οι τρεις ελληνικές ομάδες παίρνουν την πρόκριση για τους «16» της Ευρωλίγκας. Ο Παναθηναϊκός την εξασφαλίζει στις 2 Ιανουαρίου, ο Ολυμπιακός στις 10 και ο Άρης στις 17 του ίδιου μήνα.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ: Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος αποφασίζει να λήξει τη συνεργασία του με τον Πίνι Γκέρσον και στις 4 του μήνα ανακοινώνει την πρόσληψη του Παναγιώτη Γιαννάκη στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός αλλάζει σελίδα και η ελπίδα επανέρχεται στο λιμάνι. Εντωμεταξύ, στις 3 Φλεβάρη ο Παναθηναϊκός κλείνει 100 χρόνια ιστορίας!

ΜΑΡΤΙΟΣ: Στις 17 Μαρτίου, ο αγώνας Ντένβερ – Σιάτλ τελειώνει με σκορ 168 – 116, σε ένα θρίαμβο του επιθετικού (χωρίς ενδιαφέρον για το αμυντικό!) μπάσκετ! Οι 168 πόντοι των Νάγκετς είναι το 4ο μεγαλύτερο σκορ στην ιστορία του NBA.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: Η Μπανταλόνα παίζοντας σχεδόν ολοκληρωτικό μπάσκετ κατατροπώνει τις αντιπάλους της στο final-8 του ULEB Cup και κατακτά το τρόπαιο κερδίζοντας στον τελικό τη Χιρόνα με 79-54. Παράλληλα κάνει και αμυντικό ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού με τους 54 πόντους, αλλά και ρεκόρ διαφοράς με τους 25 που κερδίζει.

ΜΑΪΟΣ: Η ΤΣΣΚΑ ολοκληρώνει μία ακόμη μαγική χρονιά και καταφέρνει στην 6η συνεχόμενη παρουσία της σε φάιναλ φορ να πάρει τον 2ο τίτλο Ευρωλίγκας. Οι Ρώσοι κερδίζουν στον τελικό τη Μακάμπι με 91-77 και ανεβαίνουν ξανά στην κορυφή της Ευρώπης.

ΙΟΥΝΙΟΣ: Ο Παναθηναϊκός αναδεικνύεται πρωταθλητής Ελλάδας για 10η φορά σε 11 χρόνια κερδίζοντας τον Ολυμπιακό στους τελικούς, ο Κώστας Κουφός επιλέγεται στο νούμερο 23 του ντραφτ από τους Γιούτα Τζαζ, ενώ οι Μπόστον Σέλτικς επιστρέφουν στο θρόνο τους μετά από 22 χρόνια. Η κατάρα του Λεν Μπάιας σπάει και η μεγαλύτερη ομάδα όλων των εποχών στο NBA είναι ξανά εκεί που της ανήκει.

ΙΟΥΛΙΟΣ: Η εθνική Ελλάδας στις 19 Ιουλίου παίρνει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου κερδίζοντας στον τελευταίο αγώνα του Προολυμπιακό το Πουέρτο Ρίκο με 88-63, ολοκληρώνοντας μια διοργάνωση στην οποία πήγε… τρένο. Στις 23 του μήνα ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει τη μεγαλύτερη μετεγγραφή στην Ευρώπη αποκτώντας τον Τζος Τσίλντρες.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Η εθνική ομάδα των Εφήβων κερδίζει τη Λιθουανία με 57-50 στον τελικό του Ευρωμπάσκετ και κατακτά αήττητη το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ιστορίας της σε Ευρωμπάσκετ Εφήβων στις 3 Αυγούστου.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: Ο Πατ Ράιλι, ο Χακίμ Ολάζουον και ο Πάτρικ Γιούιν μπαίνουν στο Hal of Fame φέρνοντας σε όλους αναμνήσεις από μεγάλες εποχές του μπάσκετ.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: Ξεκινάει η Ευρωλίγκα. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός με μεγάλες επενδύσεις και ακόμη μεγαλύτερες προσδοκίες, ξεκινούν με ευρείες νίκες.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ: Στις 19 του μήνα ο Λεμπρόν Τζέιμς σκοράρει 31 πόντους και γίνεται ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του NBA που ξεπερνά τους 11000 πόντους, παίρνοντας το ρεκόρ από τον Κόμπι Μπράιαντ.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ: Στις 24 Δεκέμβρη, οι Μπόστον Σέλτικς κερδίζουν τους Σίξερς και πετυχαίνουν τη 19η συνεχόμενη νίκη. Με το ρεκόρ τους στο 27-2, έχουν το καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών στο NBA για ομάδα που έχει παίξει 29 αγώνες.

by Rasheed & BEN

Δεν υπάρχουν σχόλια: