ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Αλλος πουλάει προσωπικότητα, άλλος τρέλα και άλλος... μπύρες!


Ο Κάρλος Μπούζερ μίλησε στον Κρις Σέρινταν και ανακοίνωσε πριν τα μισά της σεζόν ότι θα… φύγει το καλοκαίρι από τη Γιούτα. Είπε χαρακτηριστικά ότι δεν θέλει να πάρει τα 12.7 εκατομμύρια δολάρια που μπορεί να πάρει (έχει εκείνος την οψιόν) του χρόνου, καθώς νομίζει ότι μπορεί να βρει πιο μεγάλο, σε διάρκεια και χρήματα, συμβόλαιο αλλού.

Ο πρόεδρος της Γιούτα, Λάρι Μίλερ, όταν άκουσε τις δηλώσεις απάντησε: «Είναι ένα από τα 10 πιο ηλίθια πράγματα που έχω ακούσει έναν παίκτη του NBA να κάνει τα τελευταία 20 χρόνια». Ο Μπούζερ είπε ότι μιλούσε στον Σέρινταν ανεπίσημα, καθώς ο Σέρινταν ήταν το καλοκαίρι με την εθνική και είχαν πιάσει φιλίες, και ότι δεν είπε ότι θα φύγει, απλώς ότι το σκέφτεται, ο Σέρινταν έβγαλε τη συνομιλία στον αέρα και φαίνεται ότι λέει στον Μπούζερ ότι καταγράφει ό,τι λένε, αλλά και ότι τον ρωτάει… αν είναι σίγουρος ότι θα φύγει.

Μύλος, αλλά ο Μπούζερ, που δεν έχει και την πιο έξυπνη φάτσα του κόσμου, συνέχισε το ρεσιτάλ…: «Θέλω να μείνω με τους Τζαζ, αλλά είναι πιο έξυπνο να ζητήσω 6 χρόνια συμβόλαιο από τώρα, παρά να πάρω το ένα που μου απομένει» είπε και οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν ισχύουν όσα λέει ο ατζέντης του για τις συζητήσεις με τη Γιούτα, ότι δηλαδή πηγαίνουν καλά. Βγάλτε άκρη μόνοι σας αν μπορείτε: «Βεβαίως. Έχουμε μια καταπληκτική κουβέντα. Δηλαδή δεν έχουμε μιλήσει πολύ, δεν θέλω να νομίζετε ότι διαπραγματευόμαστε για νέο συμβόλαιο, αλλά κάνουμε συζητήσεις για το πόσο θέλω να μείνω». Έχουν κουβέντα, αλλά δεν μιλάνε πολύ, αλλά μιλάνε τελικά... Είναι σαν τις σχέσεις που έχουν βάση το κρεβάτι και οι δύο παρτενέρ λένε στους φίλους «αυτό που μου αρέσει είναι οι συζητήσεις που κάνουμε»…

Μετά, τον ρώτησαν αν θα αμφισβητηθεί η αφοσίωση του στην ομάδα (μετά που δήλωσε ότι θα φύγει σίγουρα): «Δεν πρέπει να το κάνουν. Δεν πρέπει. Είμαι άνθρωπος των Τζαζ».

Λίγο πιο μακριά ένας άλλος παίκτης προσπαθούσε να αναλύσει τι είναι ικανός να κάνει μέσα στο γήπεδο για να φανεί χρήσιμος στον προπονητή του. Ο Λαμάρ Όντομ απέδειξε γιατί είναι παίκτης του προπονητή, αλλά και το εύκολο θύμα του Κόμπι: «Θα κάνω ό,τι πρέπει να γίνει. Αν είναι θα έρχομαι από τον πάγκο, θα κάνω την τσρλίντερ. Θα προπονήσω. Θα σκουπίζω το παρκέ, θα σκουπίζω το παρκέ για σας. Θα κάνω τα πάντα. Είμαι πολύπλευρος. Πουλάω πρέτζελ, μπύρα. Κάνω μποξ-άουτ και παίρνω ένα ριμπάουντ. Αρχίζω καυγά. Όλα τα παραπάνω». Δουλειά θα βρίσκει λοιπόν, αφού είτε στην ομάδα των τσιρλίντερ, είτε στους πωλητές, είτε στο παρκέ οι Λέικερς θα έχουν κάπου κενό. Δύσκολος και επιλεκτικός δεν είναι πάντως…

Η μεγάλη πίκρα όλων είναι ότι ο Ντουάιτ Χάουαρντ κανονικά πρέπει να χάσει το all-star game. Δεν είναι εντάξει από τον τραυματισμό του και οι Μάτζικ θέλουν να μην πάει, ενώ ακόμη κι αν πάει, δεν θέλουν να παίξει στο διαγωνισμό καρφωμάτων. Ο Ντουάιτ «έχω και προσωπικότητα» Χάουαρντ, όμως, επιθυμεί διακαώς να υπερασπιστεί τον τίτλο του στα καρφώματα, μήπως και φέτος κερδίσει καρφώνοντας και όχι κάνοντας μακρινό λέι απ με δύναμη, όπως πέρσι. Αν δεν θυμάστε, πέρσι ο ένας κάρφωνε «κάτω από τα πόδια» με κάλτσες, και ο άλλος έκανε λέι απ από τις βολές με μπέρτα. Βεβαίως, οι μισές συμφωνίες που έχει υπογράψει ο Χάουαρντ για διαφημιστικά κορυφώνονται εκείνο το διήμερο όπου όλος ο πλανήτης θα κολλήσει στις τηλεοράσεις του για να δει τον μοναδικό παίκτη στην ιστορία των διαγωνισμών καρφωμάτων όλων των χωρών στις οποίες έχει παιχτεί μπάσκετ, ο οποίος κέρδισε το διαγωνισμό χωρίς να καρφώσει. Ο Χάουαρντ, ο οποίος έχει και προσωπικότητα, λοιπόν, είναι αποφασισμένος να κατέβει στο διαγωνισμό, ακόμη κι αν χρειαστεί να κερδίσει με σουτάκι από τα 3 μέτρα.

Ο Μάρμπερι είναι εκτός Νικς, αλλά δεν δείχνει να ιδρώνει το αυτί του. Μάλλον δεν ασχολείται. Προχτές βρέθηκε στο Στέιπλς σέντερ, όπου έκανε από την πρώτη σειρά δίπλα στο παρκέ πόλεμο νεύρων στον Ντ’ Αντόνι. Ο Μάρμπερι, χωρίς να πάει με τη Νέα Υόρκη (η ομάδα τον έχει διώξει από κάθε της εκδήλωση) ταξίδεψε στο Λ.Α. και πλήρωσε 2.600 δολάρια για μια θέση δίπλα στο παρκέ, όπου για 48 λεπτά σχεδόν μιλούσε στο κινητό του (άφηνε κοροϊδευτικά μηνύματα στον Ντ' Αντόνι;) και γελούσε με το γεγονός ότι οι Νικς τον πληρώνουν για να κάνει διακοπές. Ο Μάρμπερι κάνει διακοπές και βγάζει 60.103 δολάρια την ημέρα για όλο το χρόνο. Επισήμως, πλέον, είναι το είδωλο όλων μας.

by Rasheed.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ κρατάω την ανάσα μου μέχρι το παιχνίδι με τους Νικτς.Αν τα καταφέρουν οι Κέλτες,τότε θα μιλάμε για το μεγαλύτερο come-back ολων των εποχων.Μια ιστορική ομάδα τερματίζει τελευταία με το χειρότερο ρεκόρ,ύστερα έρχονται κάτι τύποι,φαίρνουν παικταράδες,η ομάδα αμέσως μετά βγαίνει πρώτη,παίρνει το πρωτάθλημα και σαν να μην έφτανε αυτό καταρρίπτει ΟΛΑ τα ρεκόρ την επόμενη χρονιά.
I LOVE THIS GAME!

Ανώνυμος είπε...

e re glentia..1on,sas eixa griniaksei gia to gegonos oti teleutea den polu-asxoleiste me NBA.me to sumpatheio diladi,den tha sas upodeikso kai ti na kanete,you know beta,pou leei ki o papous m.
2on,LATREUO NIKS.APEXTHANOMAI BOOZER.kai...
Stephon leventi mou,ELA STIN PANATHA!

Patrick Star είπε...

Καλά ο Μπούζερ είχε δώσει δείγματα γραφής από τότε που ήταν στους Καβαλίερς. Για την ακρίβεια, τότε που τους παράτησε για να πάει στους Τζαζ. Ο άνθρωπος δίνει μεγαλύτερη σημασία στα χρήματα. Όχι ότι είναι απαραίτητα κακό αυτό, απλώς τα λεφτά είναι η προτεραιότητά του. Το αν θα καταφέρει να τα βρεί, είναι μια άλλη ιστορία.

Ο Όντομ είναι υπερχρήσιμος, ειδικά φέτος που έρχεται από τον πάγκο. Αυτό επιτρέπει στον Τζάκσον να έχει πάντα μέσα στο παρκέ έναν εκ των Γκασόλ-Μπάινουμ σε ρόλο σέντερ.
Συν τοις άλλοις, είναι τελείως διαφορετικό να έχεις με τα second units παίκτες σαν τον Όντομ και διαφορετικό σαν τον Τουριάφ (καλός, χρυσός αλλά ρολίστας).

Παρόλα αυτά, μπορεί οι Λέικερς σε σχέση με πέρυσι να έχουν περισσότερο βάθος και να έχουν βρεί την απαιτούμενη χημεία στην επίθεση, κυρίως λόγω των επιστροφών Μπάινουμ και Αρίζα (ο Αρίζα έπαιξε στα πλέι-οφ αλλά δεν ήταν έτοιμος), ωστόσο η άμυνά τους είναι για τα μπάζα!!
Αν δε διορθώοσυν την άμυνα, θεωρώ πως ούτε καν στους τελικούς δε θα φτάσουν. Αν τελικά τα καταφέρουν, ούτε λόγος δεν πρέπει να γίνεται για το αν θα κερδίσουν τους Σέλτικς (οι καλοί πλην τίμιοι Καβαλίερς δεν πιστεύω πως θα αποκλείσουν τους Σέλτικς).