ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Τρίτο και χειρότερο


Με το χειρότερο τρόπο έκλεισε η 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, αφού οι ελληνικές ομάδες συμπλήρωσαν το 0/3 με την ήττα του Παναθηναϊκού να είναι η πιο σημαντική βαθμολογικά. Ουσιαστικά η Μπαρτσελόνα έκανε μια επίδειξη δύναμης, κερδίζοντας δύο φορές τον Παναθηναϊκό, μέσα έξω, με συνολική διαφορά 35 πόντων και μέσο όρο επίθεση 88,5 πόντους.

Το χειρότερο είναι ότι, κοιτάζοντας και τα δύο ματς, οι «πράσινοι» ουσιαστικά δεν κατάφεραν καθόλου να επιβάλλουν το ρυθμό τους και να διεκδικήσουν τη νίκη, έχασαν με τουλάχιστον 4 πόντους διαφορά τις 3 πρώτες περιόδους του κάθε αγώνα (κερδίζοντας κάθε φορά μόνο την τελευταία, δυστυχώς αδιάφορη, περίοδο), ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι και στους δύο αγώνες οι Ισπανοί μπήκαν στα ματς σκοράροντας τουλάχιστον 25 πόντους (και κερδίζοντας με 11 και 7 πόντους αντίστοιχα) στο πρώτο δεκάλεπτο, φέρνοντας ουσιαστικά το ματς στα μέτρα τους από την αρχή.

Από τον Παναθηναϊκό διασώθηκε ο Μπατίστ που ήταν εντυπωσιακός (21 πόντοι με 9/11 δίποντα και 7 ριμπάουντ), ενώ και ο Σπανούλης ήταν καλός, αλλά δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο και για τους υπόλοιπους, με τον Πέκοβιτς να είναι εκτός ρυθμού λόγω του τραυματισμού του και τον Διαμαντίδη να παίρνει 2 σουτ σε 30 λεπτά. Ο γνωστός για τα φιλοϊσπανικά του αισθήματα Λαμόνικα ήταν στο ΟΑΚΑ, αλλά η παραγωγικότητα και μόνο της Μπαρτσελόνα δείχνει πού χάθηκε το ματς, ενώ τεράστια ήταν η διαφορά στις ασίστ (12-23). Κυρίως, η ελληνική ομάδα βρήκε απέναντί της έναν φοβερό Ντέιβιντ Άντερσεν (το Age of Basketball σας είχε προειδοποιήσει εδώ και 10 μέρες ότι ο Αυστραλός σέντερ έχει μπει για τα καλά στο επιθετικό rotation της ομάδας). Ο Άντερσεν με 22 πόντους και 9 ριμπάουντ, με 82% εντός παιδιάς έσβησε κάθε αμυντικό σύστημα και περιέπαιξε την ατυχή έμπνευση του Ομπράντοβιτς να ρίξει πάνω του για κάποια λεπτά τον Σάκοτα.

Τι σημαίνει αυτή η ήττα για τον Παναθηναϊκό; Σημαίνει ότι οι «πράσινοι» για να βγουν πρώτοι στον όμιλο χρειάζονται τριπλή ισοβαθμία στην οποία θα πρέπει να κερδίσουν τη Σιένα στην Ιταλία με 56 πόντους μείον όσους πόντους κερδίσει η Σιένα στην Ισπανία την Μπαρτσελόνα (αν κερδίσει). Ενώ, για τη δεύτερη θέση θα πρέπει η Σιένα να χάσει στη Βαρκελώνη και ο Παναθηναϊκός να την κερδίσει στην Ιταλία.

Από τα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής, ξεχώρισε η νίκη της Μπανταλόνα επί της Ρόμα (με τον Πιτσίλκα να δίνει ένα ανεξήγητο αντιαθλητικό φάουλ στην τελευταία επίθεση με τη διαφορά στους 2 πόντους), η οποία δύο μέρες μετά την ανόητη απομάκρυνση του Ρέπεσα δεν μπόρεσε να περάσει και από δεύτερη Ισπανική έδρα. Η Ρεάλ κέρδισε την Παρτιζάν, παρά τον… ανεξέλεγκτο Τρίπκοβιτς, με τους Σέρβους για πολλοστή φορά να δείχνουν ότι… κάτι παθαίνουν στα τελευταία δευτερόλεπτα. Η Νανσί κέρδισε την Προκόμ στη Γαλλία (χωρίς να καλύψει ωστόσο τη διαφορά του πρώτου γύρου) και ξαναμπήκε στο κόλπο της πρόκρισης, ενώ η νίκη της Μακάμπι στο Αβελίνο πιστοποίησε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Μπράουν – Ελιάχου. Στο ματς της Τρίτης, η Φενέρ χάνοντας στη Γερμανία μπήκε σε περιπέτειες, αλλά έχει ευκολότερα ματς στη συνέχεια και μπορεί να πάρει την πρόκριση περιμένοντας τον Γκίριτσεκ.

“Good night, and good luck”

by BEN

ΥΓ. Μέχρι την 4η αγωνιστική είχε 5.75 πόντους, 4 ριμπάουντ με 43% στα δίποντα. Εδώ και τρεις εβδομάδες έχει: 17.3 πόντους, 6.3 ριμπάουντ με 71%! Ο Rasheed απευθύνει ερώτηση πρόκληση: πότε έμαθε ο Σονσέκα μπάσκετ;!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Αντρέ Χάτσον δεν έιναι μέσα στους πιο φορμαρισμένους παίκτες στην Ευρώπη? Και το παλτό το Σπλίτερ τι τον έχετε, με κατέστρεψε χθες. Ας είναι καλά ο Αντρέ.

ΥΓ Μακάρι να τελείωνε ο διαγωνισμός σήμερα....

Age of Basketball είπε...

Κατά ένα περίεργο τρόπο τα 2/3 των παικτών που βάλαμε στην ψηφοφορία έκαναν άσχημο παιχνίδι τις τελευταίες μέρες!

Σαφώς και είναι σε εξαιρετική κατάσταση ο Χάτσον, ειδικά τα τελευταία 15 λεπτά χθες ήταν το κάτι άλλο! Δυστυχώς οι καταστάσεις είναι ευμετάβλητες!

ΥΓ. Ξέρεις τι συνηθίζουμε να λέμε στον αθλητισμό ε; Πιο δύσκολο είναι να φτάσεις ή να διατηρηθείς στην κορυφή;

BEN

Patrick Star είπε...

BEN, ας ελπίσουμε για το καλό του αθλήματος, να ισχύσει το ρητό...

Ο περίεργος λόγος που τα 2/3 των παικτών έκαναν άσχημο παιχνίδι, ακούει στο όνομα: Ελ Πόγιο Ντι Άμπλο.

Εκείνα τα βουντού που έκανε πέρυσι? Ε, του πήρε ένα χρόνο να πιάσουν...

Ανώνυμος είπε...

Πάντως, σε σχέση με τον ΠΑΟ δε θεωρώ τόσο τραγική την 3η θέση στον όμιλό του. Θεωρείτε πως οι 1ες και 2ες ομάδες των άλλων ομίλων είναι καλύτερες από Barca και Σιένα; Μόνο η ΤΣΚΑ είναι καλύτερη κι ας ελπίσουμε πως θα την αποφύγουμε!

Ανώνυμος είπε...

@Πάτρικ ο λόγος που το 2/3 των φορμαρισμένων έγιναν πάλτα ήταν ότι η βδομάδα αυτή άνηκε εξολοκλήρου στον ασταμάτητο, ασυγκράτητο υπερεπιθετικό που ακούει στο όνομα Ούρος Τρίπκοβιτς. Όπως και στο πουλέν του AoB. Και αν ο Τρίπκοβιτς θυμίζει αντιεξουσιαστή που κάνει λαμπόγυαλο την άμυνα-βιτρίνα της κακόμοιρης Sluc, ο Σονσεκα μου θυμίζει ιεραπόστολο του μπασκετ, που ενώ ήταν ταπεινός εργάτης, μετά από την επιφοίτηση του αγίου πνεύματος, θα διδάξει τα μυστικά του σε όλη την υφήλιο.

Όταν αυτοί οι δύο μιλάνε, οι καλοπληρωμένοι και κακομαθημένοι αστέρες της Euroleague, φοράνε πάνες τους και πάνε νωρίς-νωρίς για ύπνο.

Ανώνυμος είπε...

... την άμυνα της Ρεάλ εννούσα (προφανώς).

Age of Basketball είπε...

@patrick star: Ο καθένας προσπαθεί με ό,τι μέσο έχει!

@ανώνυμος: Σίγουρα Μπαρτσελόνα και Σιένα είναι πολύ δυνατές, αλλά σε κάθε περίπτωση καλύτερα π.χ. Παρτιζάν ή Μπανταλόνα παρά ΤΣΣΚΑ ή Ολυμπιακό ή Ρόμα.

@el pollo diablo: Τα είπες όλα. Θέλω μόνο να σε διορθώσω σε κάτι: Το πουλέν του site είναι μόνο ένας: ο ανυπέρβλητος Βαρεχάο.

BEN