ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Νίκη για ζέσταμα


Χωρίς πρόβλημα πέρασε ο Παναθηναϊκός από το Κάουνας, επιβεβαιώνοντας με άνεση τα προγνωστικά. Μια νίκη ιστορικής σημασίας, η υπ’ αριθμόν 300 των «πρασίνων» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις! Και αν τη νίκη του «τριφυλλιού» την περιμέναμε, το θετικό αποτέλεσμα συνοδεύτηκε και από πολλά θετικά γεγονότα: και οι 11 παίκτες της ομάδας πήραν αρκετό χρόνο συμμετοχής (τουλάχιστον 10’42’’) και σκόραραν όλοι, ο Παναθηναϊκός κέρδισε τη «μάχη» των ριμπάουντ περιορίζοντας τον Γουντς που ήταν εντυπωσιακός στην Αθήνα, Μπατίστ και Πέκοβιτς σκόραραν χωρίς δυσκολία μέσα στη ρακέτα, ενώ βρήκε ρυθμό και ο Γιασικεβίτσιους που, στα πάτρια γι’ αυτόν εδάφη, έκανε την καλύτερη φετινή του ευρωπαϊκή εμφάνιση.

Το ματς ήταν κλασική περίπτωση αγώνα ανάμεσα σε δύο ομάδες με εμφανή διαφορά δυναμικότητας. Ήταν φανερό ότι η προβληματική Ζαλγκίρις δεν είχε την ικανότητα να μείνει μέσα στο ματς, παρά το ότι έπαιζε και μέσα στην έδρα της. Το ότι το τελικό σκορ είναι τιμητικό για αυτήν οφείλεται σε δύο κυρίως παράγοντες: τον οίστρο του Γιανκούνας που ήταν ο μόνος που διασώθηκε από τους γηπεδούχους (και με εντυπωσιακό τρόπο: 21 πόντους, 13 ριμπάουντ, 32 στο ranking) και το 15-4 σερί που έτρεξε (μάλλον, που της επέτρεψε ο Παναθηναϊκός που χαλάρωσε) στο τέλος.

Αν δεν είχε δεχτεί μάλιστα ο Παναθηναϊκός το καλάθι και φάουλ που έγραψε το τελικό σκορ, θα είχαμε το εντυπωσιακό στατιστικό και οι τρείς ελληνικές ομάδες να έχουν δεχθεί 66 πόντους αυτήν την αγωνιστική! Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι ελληνικές ομάδες έκαναν ένα πολύ δυνατό 3-0 αυτήν την εβδομάδα. Για τους «πράσινους», το σημερινό ήταν κάτι σα ζέσταμα, αφού τα σπουδαία έρχονται την επόμενη αγωνιστική με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ, σε ένα ματς που πρέπει να κερδίσουν (ενώ δεν είναι μακριά βέβαια και το άλλο καθοριστικό ματς με τη Σιένα στην Ιταλία).

Στις σημαντικές ειδήσεις της ημέρας ήταν, βέβαια, η επιστροφή του πολυτάλαντου Ρούμπιο, ο οποίος έπαιξε μόνο 3 λεπτά, αλλά η μικρή του συμμετοχή δεν εμπόδισε την Μπανταλόνα να πετύχει μια ευρεία, όσο και σημαντική βαθμολογικά νίκη μέσα στη Σλοβενία. Η Ολύμπια, που είδε έναν πολύ χρήσιμο για αυτήν παίκτη να επιστρέφει, τον Χούκιτς, έμεινε πλέον πίσω.

Εντωμεταξύ, η Ταού πήρε μια μεγάλη νίκη μέσα στην Τουρκία σε ένα πολύ δύσκολο ματς. Οι Ισπανοί στηρίχθηκαν στον πλουραλισμό τους, αλλά τους... βοήθησαν κιόλας τα 0/10 εντός παιδιάς του Τουρκσάν! Η Φενέρ πάει για τρίτη πλέον αλλά με την επιστροφή του Γκίριτσεκ (ο οποίος, πάντως, έπαιξε την Κυριακή και περιμέναμε να τον δούμε σήμερα, εκτός και αν αποκτήθηκε... μόνο για το πρωτάθλημα).

Η Μακάμπι είδε κι έπαθε για να κερδίσει την Τσιμπόνα μέσα στο Ισραήλ, η οποία έπαιξε έξυπνα και με πολύ καλά συστήματα που βασίστηκαν πάνω στον Πρκάτσιν που βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα. Από την άλλη ο Ελιάχου έκανε... τρομακτική εμφάνιση (24 πόντοι, 17 ριμπάουντ, 6 ασίστ με 42 ranking) αλλά το ματς ουσιαστικά «καθάρισαν» οι Αρόγιο – Μπράουν και 2 άστοχα τρίποντα των Κους και Καλογουέι.

Η Ρόμα (χωρίς τον MVP του Νοεμβρίου, Μπετσίροβιτς αλλά ούτε και τον βασικό της σέντερ, Μπρέζετς) δυσκολεύτηκε ξανά με την Άλμπα (η μόνη της ήττα μέχρι τώρα), μπόρεσε, ωστόσο, να κρατήσει μέχρι το τέλος μια διαφορά της τάξης των περίπου 8 πόντων που «έχτισε» στο τέλος της τρίτης περιόδου. Οι Ιταλοί, που σήμερα είχαν τους Τζάαμπερ και Χάτσον να είναι ζεστοί στην επίθεση, είναι μόνοι πρώτοι στον όμιλο.

Τέλος, η Μπαρτσελόνα που δεν είχε πρόβλημα, φυσικά, να κερδίσει τη Νανσί αφιέρωσε τον αγώνα της στο να βάλει λίγο περισσότερο στο επιθετικό rotation τους μόνους δύο παίκτες που έδειχνε να μην είχε βάλει μέχρι τώρα: τον Άντερσεν (16 πόντοι με 6/8) και τον Σαντιάγο (20 πόντοι με 9/11). Πρόκειται σίγουρα για μια πολύ πειστική ομάδα.

“Good night, and good luck”
by BEN

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η μπαρτσα ειναι λουζερ ΤΕΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Kαλη εβδομάδα για το ελληνικό μπάσκετ. Μου αρέσει η συγκέντρωση του Πανιωνίου στα παιχνίδια της Ευρώπης. Άμα κρατηθεί και τουλάχιστον 6ος στο πρωτάθλημα θα ξαναέχει την ευκαιρία να βγει και του χρόνου (αν και ο Άρης πιστέυω είναι το φαβορί φέτος για την 3η θέση). Η προσθήκη του Ντικούδη είναι σημαντικότατη.

Ο Αρόγιο μπορεί να καθάρισε το ματς αλλά ο Πάτρικ θα έχει πολλές ενστάσεις για την απόδοση του

ΥΓ. Αντίθετα με τον Πανιώνιο, Rasheed έχεις κάποια απώλεια συγκέντρωσης στα τελευταία ευρωπαικά posts.... Χθες η Αρμάνι έπαιζε με την ΤΣΣΚΑ και τον Ολυμπιακό ταυτόχρονα (εντάξει μετά έγινε Αβελίνο ως όφειλε) και σήμερα ο απίθανος Ελιάχου (θύμισε λίγο Βαν Ντερ Σπίγκελ) έβαλε και 17 και 24 πόντους... Τι σου συμβαίνει? Γιατί δε μας έχεις συνηθίσει ακόμα και σε μικρολάθη

Age of Basketball είπε...

@el pollo diablo: Σε ευχαριστώ για την παρατήρηση. Έχεις απόλυτο δίκιο. Χτές διόρθωσες εμένα, σήμερα τον BEN, καθώς αυτό ςείχε γράψει το άρθρο. Χαίρομαι... που μας διαβάζετε προσεκτικά.

Για τα υπόλοιπα θα τα πείτε με τον BEN, απλώς να σχολιάσω ότι δεν μπορώ να θεωρήσω μια ομάδα με περισσότερες από 300 ευρωπαϊκές νίκες και 38 τίτλους στην ιστορία της loser. Πόσο μάλλον μια ομάδα με το φετινό ρόστερ της Μπαρτσελόνα. Άρα συμφωνώ με τον BEN. Τον τίτλο ένας θα τον πάρει, αλλά όποιος το ξέρει από τώρα να το πει και σε μας για να... βγάλουμε και τίποτα.
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά όταν παίρνεις -4 από τους 2 σου guard στο fantasy, τι χάπια πρέπει να πάρεις από τον πονοκέφαλο που προκλήθηκε από το χτύπημα του κεφαλιού στον τοίχο??

Άνθος

Ανώνυμος είπε...

εγω δεν εγραψα πως η Μπαρτσα ειναι κακη ομαδα.Ωστοσο αν μετρησουμε ποσες φορες ειχε φοβερες εμφανισεις,ποσες εφτασε στον τελικο και τελικα ΠΟΣΑ ευρωπαικα κυπελα κατεκτησε τοτε ναι,ειναι λουζερ.Μπορει να φτασει τελικο αλλα μετα προτεινω αναμφισβητητα να παιξετε στο στοιχημα την αντιπαλο της

Age of Basketball είπε...

@Ανώνυμος: Λυπάμαι φίλε αλλά δεν μπορώ να χαρακτηρίσω λούζερ μια ομάδα που έχει σηκώσει 62 (διάφορες) κούπες τα τελευταία 66 χρόνια. Όσους τελικούς και να χάσει είναι ένας από τους ισχυρότερους συλλόγους στην Ευρώπη. Από εκεί και πέρα εμείς μιλάμε για τη φετινή ομάδα, η οποία είναι η καλύτερη που είχε τα τελευταία χρόνια και με έναν καινούργιο προπονητή. Και, όπως και να το κάνουμε, αρκετές φορές η ιστορία έχει επιβεβαιώσει τη φράση: "οι παραδόσεις είναι για να σπάνε".

Εγώ, προσωπική άποψη, την πιστεύω πολύ αυτήν την ομάδα, όπως είχα δηλώσει από την αρχή ότι πιστεύω και τη Ρόμα.

@el pollo diablo: Με συγχωρείς για τα μικρολάθη! Για τον Πανιώνιο, προς το παρόν δείχνει να μην μπορεί να χωρέσει τα δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Όσον αφορά τον Ελιάχου, εγώ θεωρώ ότι έχει καλά στοιχεία. Δε θα συνέκρινα αυτόν με τον Βαν ντεν Σπίγκελ, αλλά τον... Σονσέκα (MVP της προηγούμενης αγωνιστικής).

@Άνθος: Φαντάζομαι η ερώτηση σου απευθύνεται στον dr.Ball οπότε θα του την προτείνουμε για το επόμενο ιατρικό άρθρο!

BEN

Ανώνυμος είπε...

@) Άνθος. Ο Πάτρικ, παρά 0,1, παραλίγο να επαναλάβει ένα περσινό κατόρθωμα όταν είχε βγει πρώτος βασιζόμενος στον καταποντισμό των άλλων και όχι στην αξία της δικής του ομάδας. Οπότε τώρα που έχεις την εξήγηση για το -4 Άνθο μην χτυπάς τον κεφάλι σου στον τοίχο.
ΥΓ Το -4 ήρθε από συνεργασία των άσων δύο "αιωνίων"?

Patrick Star είπε...

Πόγιο, ο καλός ο καπετάνιος στις φουρτούνες φαίνεται!!
Όταν δεν πάνε καλά τα αστέρια (π.χ. Διαμαντίδης, εγώ δεν τον έχω, πως να τον αγοράσω δλδ..) τότε είναι που φαίνεται το βάθος της ομάδας...

Άτιμη κοινωνία, ήξερα ότι θα γινόταν αυτό κάποτε! Μα για ένα σουτ, ένα λάθος, το επιθετικό φάουλ του Πέκοβιτς πριν βγεί, τα 1/5 τρίποντα του Ναβάρο (βάλε ένα ακόμα βρε αδερφέ),οι 0 πόντοι του Γιούλ!!! Τώρα βρήκε ο Πανιώνιος ρε γμτ?

Τέσπα, έχει δρόμο ακόμα! Κι εσύ πόγιο, μην ξανοίγεσαι πολύ, με κάτι Γιούλ και Μπέγκιτς τις έφτασες ως εδώ τις ομάδες σου...
Μην αναφερθώ στους απανταχού Ντε Λα Φουέντε.
Ο Ελιάχου δε σε χάλασε ε? Όποιος σε χαντάκωσε πέρυσι, πετάει φέτος...

ΥΓ Άνθο, welcome to the club! Εγώ τα λούζομαι από πέρυσι αυτά!!

Age of Basketball είπε...

Αντέξατε ως τα μισά του πρωταθλήματος να μείνουμε χωρίς trash talking. Και πολύ αντέξατε, ενώ κάποιοι άλλοι (βλέπε εγω) που έχουν χάσει όλους τους στόχους τους (βλέπε αξιοπρεπή πορεία για να μπορώ να σας τη λέω) κάνουν τις πάπιες από την αρχή της χρονιάς. Ποιο fantasy? Δεν ξέρω κανένα fantasy...
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

@ Πατρίκιο: Ρε άντε που άμα δε σου έλεγα το τιπ με τον Χάτσον όταν ακόμα έκανε 50- θα είχαν καταποντιστεί οι ομάδες σου. Αλλά έτσι βάζω τα χεράκια μου και βγάζω τα ματάκια μου.