ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Ημέρα Κυπέλλου


Μέρα Κυπέλλου ήταν η Τετάρτη και τα τρία αποτελέσματα κινήθηκαν σύμφωνα με τους νόμους της… στατιστικής και τω πιθανοτήτων. Πόσες πιθανότητες υπήρχαν να χάσει ο Παναθηναϊκός δύο συνεχόμενες φορές από τον Πανελλήνιο σε διάστημα 3 ημερών; Πόσες πιθανότητες υπήρχαν να έχει η ΑΕΚ ξανά το ίδιο ποσοστό στα τρίποντα στο ΣΕΦ; Πόσες πιθανότητες υπήρχαν να είναι το Μαρούσι και πάλι η ομάδα που έκανε το σερί στο ματς με την Ολύμπια. Αποδείχτηκε σε όλες τις περιπτώσεις η στατιστική, και τα αποτελέσματα ήταν φυσιολογικά.

Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός ξέφυγε νωρίς, χαλάρωσε πολύ και το απόγευμα ήταν ήρεμο και χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις. Η ΑΕΚ κατάφερε ξανά να περιορίσει τη διαφορά και να χάσει με 15 πόντους. Αυτό είναι αξιοσημείωτο προσόν, παρότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν πάτησαν το πόδι στο γκάζι στην τέταρτη περίοδο. Αγωνία για το νικητή δεν υπήρχε προφανώς, εξάλλου δεν είναι αυτά τα ματς για τα οποία η «Ένωση» θα πρέπει να ματώσει στο παρκέ. Στα αξιοπρόσεχτα ότι ο Μπράιαντ συνεχίζει σε υψηλούς ρυθμούς, ο Άντερσεν μοιάζει να βρήκε πατήματα, ο Ταπούτος θέλει χρόνο ακόμα, είναι εμφανές, ο Βούισιτς σταθεροποιείται σε αρκετά καλή απόδοση εδώ και δύο εβδομάδες, ενώ υπάρχει και η ενδεχόμενη απουσία του Μπουρούση ενόψει ντέρμπι. Αλλά γι’ αυτό θα τα πούμε τις επόμενες ημέρες.

Στο ΟΑΚΑ την παράσταση έκλεψε ο Ζούρος και ο Διαμαντίδης. Ο ένας θετικά και ο άλλος αρνητικά. Τη γνώμη που είχα για τον Ηλία Ζούρο την έχω δημοσιοποιήσει πολλές φορές. Στον Ολυμπιακό ήταν πάρα πολύ νωρίς, στη συνέχεια ήταν απλώς… νωρίς, τώρα αρχίζει και παρουσιάζει καλά δείγματα. Το γεγονός ότι ο Πανελλήνιος χωρίς Ραντένοβιτς, χωρίς Όστοϊτς, με τους Γκόλεματς και Πέτρουλα να έχουν 4 φάουλ και με τον Νατζφέι 3, μπόρεσε και μετέτρεψε το 41-19 σε 50-48 είναι κάτι απίστευτο. Το ματς, με τον… Πέτροβιτς και τον Πέτρουλα να παίζουν σέντερ μπορούσε να ξεφύγει επικίνδυνα και να πάει σε… μνημειώδεις διαφορές. Όμως, ο Πανελλήνιος στάθηκε πάρα πολύ καλά, παρά τις πολλές απουσίες στους ψηλούς. Διαχείριση καλή έκανε ο Ζούρος, τρικ αμυντικά πάρα πολλά, αν στην αρχή είχε καταλάβει πού πάει η δουλειά και είχε προστατεύσει τον Γκόλεματς θα έπαιρνε άριστα. Το ματς θα το είχαμε ήδη ξεχάσει αν δεν υπήρχε το περιστατικό με το ντεσκαλιφιέ του Διαμαντίδη.

Μεγάλος παίκτης ο Διαμαντίδης, αλλά αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα (και θυμίζουν Καλαϊτζή θα προσθέσω). Ό,τι και να είπε ο Γκόλεματς (ο Διαμαντίδης είπε ότι τον έβρισε), το να φτύσεις αντίπαλο είναι κάτι που αρμόζει μόνο σε κατώτερα σπορ (όπως το ποδόσφαιρο) και είναι ντροπιαστικό και εξευτελιστικό και για τον άνθρωπο που έφτυσες, αλλά κυρίως για σένα. Άλλο το trash talking, άλλο το φτύσιμο, ίδιον των χουλιγκάνων της εξέδρας. Ελπίζω ο Διαμαντίδης να κατάλαβε πόσο έσφαλε και να μην κηλιδώσει περαιτέρω την εικόνα του, γιατί είναι από τα καλά παιδιά του ελληνικού μπάσκετ. Και όσο για το trash talking που ο Διαμαντίδης χρησιμοποίησε σαν δικαιολογία, δεν θα αντέξω θα πω το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό όταν το άκουσα: το καλοκαίρι δεν είδα κανέναν να αντιδρά όταν για 40 λεπτά τους είχαν σκίσει στο trash talking οι Αμερικάνοι, όλοι σαν κυρίες καθόντουσαν και γκρίνιαζαν μετά στην ΕΡΤ. Στον Γκόλεματς κάναμε μαγκιές…

Συγγνώμη για το σκληρό ύφος, αλλά έτσι είναι. Το φτύσιμο από παίκτη (πόσο μάλλον παίκτη βασικό στην εθνική Ελλάδας) είναι ντροπή για το μπάσκετ. Εγώ έτσι το βλέπω, μετά από 20 χρόνια στο χώρο από οποιαδήποτε θέση.

Στα σημαντικά του ματς, το εμφανές φορμάρισμα του Γιασικεβίτσιους, τα τεράστια αμυντικά προβλήματα με τον Πέκοβιτς στην πεντάδα, που λύνονται ως δια μαγείας (φυσιολογικό αυτό) όταν ο Σέρβος κάτσει στον πάγκο, και η αναμετάδοση του Χατζηγεωργίου (όχι που δεν θα το ανέφερα). Τελικά συνειδητοποίησα τη διαφορά του αμερικάνου από το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Στις Η.Π.Α. σπάνε τα κεφάλια τους για να βρουν τρόπο ώστε η αναμετάδοση στο... NBA Live να μπορέσει να γίνει σαν τις live αναμεταδόσεις των δημοσιογράφων και στην Ελλάδα σπάμε τα κεφάλια μας (οι φίλαθλοι) παρακαλώντας οι live αναμεταδόσεις των δημοσιογράφων να φτάσουν στο επίπεδο εκείνων του NBA Live. Όχι όλων, να μην αδικώ ορισμένους που ξεχωρίζουν. Ξέρετε σε ποιους αναφέρομαι.

Στη Λάρισα το παιχνίδι ήταν πολύ όμορφο και σκληρό και ο Πανιώνιος ήταν πρωταγωνιστής από κάθε πλευρά. Πήρε διαφορά 15 πόντων, την έχασε κάνοντας απίστευτα λανθασμένες επιθέσεις, πήρε πλεονέκτημα στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα, το έχασε μόνος του στέλνοντας το ματς στην παράταση, κράτησε τον αγώνα στα χέρια του παρά τις αποβολές βασικών παικτών και κατάφερε να τον κερδίσει στη δεύτερη παράταση, ενώ είχε εμφανές πρόβλημα επιθετικό (απειλούσε μόνο με δύο παίκτες). Ο Μάιλς, ο Καλαμπόκης και ο Γιαννούλης πήραν την πρόκριση, άξια για τον Πανιώνιο.

Ο Άρης προβλημάτισε, καθώς ήταν όπως πάντα (μόνο στο δεύτερο ημίχρονο όμως) πολύ σκληρός στην άμυνα, αλλά από το κέντρο και μπροστά… τρικυμία. Σημεία που μπορούμε να σταθούμε; Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης έκανε 5 δίποντα! Δεν έβαλε 5 δίποντα, σούταρε 5 δίποντα… σε 20 λεπτά! Ο τρόπος ανάπτυξης του Άρη είναι προβληματικός, το έχουμε ξαναπεί, αλλά αυτό που πρέπει να κάνει ο Ματσόν είναι να βάλει χαλινάρι στον Ηλιάδη, που δεν μπορεί να συγκρατήσει τον εαυτό του (αλλά και στον Αργυρόπουλο σε δεύτερο λόγο). Στα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα (εννοώ μαζί με τις δύο παρατάσεις) ό,τι καλό έκαναν το γκρέμισαν με τις επιπολαιότητες της συνέχειας. Οι «ποικιλίες» καλό είναι να μειωθούν όσο γίνεται εφόσον υπάρχει ελεύθερο σουτ (που υπήρχε σε όλες τις περιπτώσεις). Για τον Μάρσαλ που ήταν ωσεί παρών, δεν γράφω κάτι, καθώς τραυματίστηκε νωρίς και θα ήταν άδικο να τον κρίνω από το ματς της Τετάρτης. Έχουμε καιρό μπροστά μας…

Στο Μαρούσι, το Μαρούσι πέρασε… από την Κόλαση, αλλά και στον επόμενο γύρο. Όταν έγραφα στην αρχή ότι το παιχνίδι πήγε σύμφωνα με τη λογική, προφανώς δεν εννοούσα το νικητή, αλλά την εξέλιξη. Αυτή τη φορά ήταν η Ολύμπια που επέστρεψε από το -10 (το Μαρούσι από το -13 την Κυριακή), ενώ οι «πορτοκαλί» είχαν την… τριπλή ευκαιρία να πάρουν τη νίκης το τέλος. Γενικώς, είναι ωραίο να βλέπεις ότι το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος έχει ανέβει αισθητά φέτος.

Το επόμενο πιάτο το 2009, μέχρι τότε υπάρχει πολύς δρόμος και για τους τέσσερις που έφτασαν ως εδώ.

by Rasheed.

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι που τα γραψατε για τον Διαμαντίδη, γιατί στο ματς έκαναν λες και δεν έγινε τίποτα. Μάλιστα περίμενα να μη γράψετε τιποτα για να σας χώσω που με κάθε αφορμή τα λέτε για τον Καλαϊτζή, αλλά στον αγαπημένο σας διαμαντίδη δεν λέτε τίποτα. Βέβαια τα είπατε...

Όσο για το NBA LIVE πολύ γέλιο...

Ανώνυμος είπε...

Περσι μετα το Ολυμπιακοσ-Ρεαλ επιτεθηκατε στον Ερβελ γιατι επεσε κατω απο... φυσιμα του Μπουρουση ενω φαινεται καθαρα στο βιντεο πως ο Μπουρουσης τον φτυνει στο αυτι.

http://ageofbasketball.blogspot.com/2008/03/blog-post_9477.html

Τωρα κατηγορειτε τον Διαμαντιδη για το ιδιο. Εκτος κ αν ο Μπουρουσης δεν ειναι ελληνας διεθνης.

ΟΚ, ειχαμε καταλαβει πως παιρνατε αντι-Παναθηναικη γραμμη αλλα οχι κ ετσι.

Age of Basketball είπε...

@ανώνυμος1: Χαίρομαι που συμφωνείς και που βλέπεις τα πράγματα όπως είναι χωρίς γυαλιά χρωματιστά. Νομίζω ότι πλέον όσοι μας διαβάζουν έχουν καταλάβει πως ότι βλέπουμε το γράφουμε.

@ανώνυμος2: Διάβασε την απάντηση στον πρώτο ανώνυμο απλώς όπου απευθύνομαι με κατάφαση βάλε άρνηση και όπου με αρνητικό μόριο, βάλε κατάφαση.

Τέλος, χαίρομαι που είχες τη διαύγεια να δείς μέσα από τις γραμμές του κειμένου στην "γραμμή" που παίρνουμε εμείς. Μην κατεβάζετε ό,τι γράφουμε αμάσητο. Έλεος πια με τους δημοσιογράφους που τα κονομάνε πίσω από την πλάτη σας. Όχι κι έτσι φίλε μου, όχι κι έτσι. Επιτέλους τέλος.

Ερώτηση: τώρα να σου κάνω εγώ λινκ τα δεκάδες άρθρα που αναφέρονται στον Παναθηναϊκό και τον Διαμαντίδη με περισσότερο από κολακευτικά σχόλια και που έχουν αντίστοιχους Ολυμπιακούς να γράφουν από κάτω πόσο τους πειράζει που τα παίρνουμε από τους πράσινους;

Το καλό ξέρεις ποιο είναι; Ότι σας έχουμε πιάσει όλους κορόιδα κι ενώ νομίζετε ότι δουλεύουμε και σας παρουσιάζουμε με κόπο και ιδρώτα ό,τι βγαίνει στο Age of Basketball, εμείς τα παίρνουμε και από "κόκκινους" και από "πράσινους" και γελάμε στην πλάτη σας. Για τους φίλους από Θεσσαλονίκη, υπόσχομαι ότι σύντομα θα επεκταθούμε κι εκεί, ώστε να μπουν κι αυτοί στη συγκεκριμένη συζήτηση. Είναι αδικία να τους αφήνουμε στην απ' έξω.

Μήπως όμως πρέπει να ξανασκεφτείς τι διαβάζεις αφού έχεις καταλάβει και μας ξεμπρόστιασες ότι τα παίρνουμε πίσω από την πλάτη σου και τόσο καιρό νομίζαμε ότι δεν το είχες πάρει χαμπάρι;
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

@Ανώνυμος2: Καλά μεγάλε ή διαβάζεις πρώτη φορά το μπλογκ ή είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Κι εγώ Παοκτζής είμαι και έχω διαβάσει πολλές φορές αρνητικά πράγματα για την ομάδα μου από αυτό εδώ το μπλογκ. Δεν ανακάλυψα όμως θεωρίες...Αρειανής συνωμοσίας (αν και ο Rasheed έχει αποκαλύψει τι ομάδα είναι). Τώρα αν δεν μπορείς να βγάλεις την τσίμπλα από το μάτι καλύτερα να μπεις στο sport-fm να διαβάζεις Συρίγο και Παπαδογιάννη.

περιούσιος είπε...

Μια ένασταση μόνο στα γραφόμενά σας : Δεν υπάρχουν κατώτερα σπορ, στα οποία να αρμόζουν συμπεριφορές, όπως αυτή του Διαμαντίδη (την οποία θεωρώ ως μια θλιβερή παρένθεση, εκτός αν αυτός αποφασίσει να μας διαψεύσει όλους). Ήτοι, δε θεωρώ το ποδόσφαιρο ή οποιοδήποτε άλλο άθλημα ως κατώτερα του μπάσκετ. Και ας είμαι φόλα μπασκετόφιλος!

Age of Basketball είπε...

@katsam: Είπα ότι θα επεκταθούμε σύντομα και στη Θεσσαλονίκη. Γι αυτό δεν έχεις καταλάβει ακόμα αρειανές συνωμοσίες παρότι είμαι αρειανός. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

@περιούσιος: Έχεις δίκιο, η φράση ήταν αποτυχημένο χιούμορ/σχόλιο του γεγονότος ότι όλοι οι παίκτες στο ποδόσφαιρο πέρα από κάθε ιατρική (και σωματική) λογική φτύνουν συνεχώς. Μην το πάρεις τοις μετρητοίς. Καλό είναι και το ποδόσφαιρο, όπως και κάθε σπορ, με καλύτερο το μπάσκετ βεβαίως.
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι στο ποδόσφαιρο έχουμε δει άφθονες cult στιγμές με φτυσίματα εναντίον αντιπάλων (Τότι - Πόουλσεν και Γκουλιτ- Φέλερ). Στο μπάσκετ είναι πιο σπάνιο το φαινόμενο. Σε αντίθεση με το trash talking το οποίο είναι πιο ανεπτυγμένο στο μπάσκετ λόγω της στενότερης επαφής των αντιπάλων.

Το ποδόσφαιρο από άποψη αθλήματος δεν είναι ούτε κατώτερο όυτε ανώτερο του μπάσκετ. Το θέμα είναι ότι γενικά οι Έλληνες μπασκετμπολίστες δείχνουν να έχουν καλύτερη παιδεία από τους Ελληνες ποδοσφαιριστές. Εμένα κυρίως γι' αυτό με ξένισε η κίνηση του Διαμαντίδη.

Age of Basketball είπε...

@el pollo diablo: Είναι αλήθεια αυτό που λες περί παιδείας. Από άποψη αθλήματος όχι δεν είναι ούτε ανώτερο, ούτε κατώτερο... αλλά εδώ μέσα καλή κουβέντα για το ποδόσφαιρο... δεν θα πούμε!
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

Στο blog του στη WIND ο Διαμαντίδης λέει σήμερα: "θέλω ντέρμπι χωρίς βία"! Συμφωνώ αλλά εγώ σήμερα άκουσα 5 άρρωστους Παναθηναϊκούς να επικροτούν το φτύσιμο "επειδή τον έβριζε" και να λένε ότι θα κάνουν "τα ίδια και χειρότερους στους 'γαύρους'". Δε γίνεται να ζητάς από τον κόσμο να μην προχωρήσει σε βιαιότητες αλλα μία ημέρα πριν να τον καλείς να κάνεις τέτοιες με το παράδειγμά σου στο παρκέ. Κρίμα ρε Δημητράκη.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά κι εγώ ΠΑΟ είμαι αλλά θεωρώ απαράδεκτη την κίνηση του Διαμαντίδη! Στο κάτω κάτω αν αυτοί που είναι επαγγελματίες δεν καταφέρνουν να συγκρατηθούν πώς ζητάνε από τους οπαδούς να συγκρατούνται και να μην κάνουν επεισόδια(που σε καμία περίπτωση δε δικαιολογούνται και οι οπαδοί να κάνουν);
Έχω μόνο μια επιφύλαξη: Είναι σίγουρο πως τον έφτυσε; Φαίνεται στην τηλεόραση; Γιατί μου φαίνεται ακόμη πιο χαζό να το 'κανε και μπροστά στο διαιτητή!
Και μια γενική ερώτηση: Θεωρείτε πως μπορεί ο ΠΑΟ να παίξει αντάξια των δυνατοτήτων του; Γιατί έχω απογοητευτεί πολύ...!

Ανώνυμος είπε...

εντάξει όλα αυτά είναι εύκολα να τα πούμε και να κατακρίνουμε την απαράδεκτη ενέργεια του διαμαντίδη!
το γεγονός οτι όχι απλά δεν τιμωρήθηκε αλλά ούτε καν δεν γράφτηκε το συμβάν στο φύλλο αγώνα δε θα το σχλιάσει κανείς;; το γεγονός οτι από την ανάπαυλα κιόλας βγήκε με περισσή χαρά ο ασπρούλιας να μεταδόσει τα χαρμόσυνα νέα της μη τιμωρίας δε θα το σχολιάσει κανείς;;
θέλω να να ξέρω με τι θράσσος θα έχουμε την απαίτηση από τον κάφρο όπαδο του παο που στεκόταν πέρσυ και στους 3 τελικούς πάνω από τον πάγκο του οσφπ, να μην συνεχίσει το έργο που πέρσυ άφησε στη μέση: να φτύνει διαρκώς το γιαννάκη! φέτος, θα το κάνει και χωρις κανένα ίχνος ενοχής καθώς θα ακολουθεί το (ατιμώρητο) παράδειγμα του διαμαντίδη!

Age of Basketball είπε...

@ανώνυμος1: Δυστυχώς συμφωνώ μαζί σου.

@cosθ: Φίλε, ναι είναι σίγουρο πως έφτυσε. Και έχεις δίκιο για τον κόσμο. Οι παίκτες πρέπει πάντα να δίνουν το παράδειγμα.

Όσο για τον Παναθηναϊκό, ανεξάρτητα από το ντέρμπι της Κυριακής, όπου θεωρώ φαβορί τον Ολυμπιακό, πιστεύω ότι μέσα στη χρονιά από το τέλος Γενάρη και μετά θα είναι πάρα πολύ ανεβασμένος. Μην ανησυχείς. Όλη η χρονιά κρίνεται τον Απρίλη, το Μάη και τον Ιούνιο. Τότε πρέπει να φορμαριστεί η ομάδα.

@ανώνυμος2: Έχεις απόλυτο δίκιο. Κανείς ρεπόρτερ της ΕΡΤ δεν σχολίασε καν σαν αρνητικό το γεγονός. Απλώς σαν κάτι που συνέβη. Πώς λέμε... έβρεξε σήμερα, έτσι έλεγαν και έφτυσε ο διαμαντίδης τον γκόλεματς. Θεωρώ ότι έπρεπε να τιμωρηθεί, αλλά εννοείται ότι κανείς διαιτητής δεν θα είχε στην Ελλάδα τα κότσια να το κάνει πριν το ντέρμπι.

Γι' αυτό είμαστε εκεί που είμαστε μπασκετικά και οργανωτικά και από πλευράς κόσμου. Δυστυχώς, πλέον, όλοι οι κάφροι θεωρούν ότι έχουν το ελεύθερο.
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα κάνω λίγο το δικηγόρο του διαβόλου. Ναι οι αθλητές πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμά. Αλλά μην ξεχνάμε ότι πρώτον όλοι έχουμε αρπαχτεί ακόμα και με φίλους σε κανένα μονό και δεύτερο όσο επαγγελματίας και να είναι, ο αθλητής και ειδικά αυτός των ομαδικών αθλημάτων παίζει ενα παίχνίδι, άρα είναι και λίγο παιδί. Και όπως τα παιδιά μπορεί να αντιδράσουν αυθόρμητα και εν θερμώ, το ίδιο ενδέχεται να κάνει και ο αθλητής.

Το "ξύλο" μεταξύ των αθλητών είναι μέσα στο παιχνίδι. Για αυτό υπάρχουν και κανόνες, για αυτό και πρέπει όταν φέρεσαι αντιαθλητικά και αντισυναδελφικά να πληρώνεις το τίμημα. Όπως άμα σου κάνουν φάουλ βαράς βολές (προφανώς και δεν εννοώ συμπεριφορές που εμπίπτουν σε ποινικά αδικήματα).

Το θέμα είναι η στάση του συνόλου της ομάδας (διοίκηση, κόσμος, δημοσιογράφοι κ.α.) απέναντι σε όλα αυτά. Είναι εύκολο να λέμε ότι ο ίδιος ο Διαμαντίδης πρέπει να αποτελεί πρότυπο αλλά δύσκολο να γίνει επειδή είναι αθλητής. Θα έρθει η κακιά στιγμή. Όπως ο Γκαλης με τον Πρέλεβιτς, ο Μποντιρόγκα με τον Τόμιτς, ο Γουντς πέρυσι κτλ κτλ. Επιπλέον ο Μήτσος δεν έχει δείξει άλλες τέτοιες συμπεριφορές, γι' αυτό λέω η κακιά στιγμή. Οι ομάδες πρέπει να συμπεριφέρονται όπως ο καλός γονιός. Αν το παιδί σου βρίσει ή βλάψει τον (αντιπαθητικότατο είναι αλήθεια) γείτονα και εσύ του δέιξεις με τον τρόπο του ότι καλά έκανε, πιθανότατα θα γίνει κ***παιδο όταν μεγαλώσει.

Στο ΝΒΑ, όπου έχουμε να κάνουμε και με παίκτες που μεγάλωσαν κάτω από δύσκολες συνθήκες, ο παίκτης τρώει την τιμωρία, η ομάδα επιπλήττει τον παίκτη (εκτός από το Νοβίτσκι πιθανότατα, αλλά αυτός είναι πραγματικός κύριος) και θεωρεί την τιμωρία σαν κανόνα του παιχνιδιού και ο κόσμος μάλλον δεν παρασύρεται και πολύ από τέτοια γεγονότα. Εδώ, αν μεθαύριο το κάνει ο Πρίντεζης π.χ., (που και πάλι θα το κατανοήσω γιατί είπαμε σε κάποιο βαθμό παιδιά είναι και παίζουν) θα ακούς τα ίδια πράγματα αντίστροφά. Και η υποκρισία συνεχίζεται....

Age of Basketball είπε...

@el pollo diablo: Είναι σωστά τα όσα λες, αλλά προϋποθέτουν την τιμωρία από τις ομάδες ή τη λίγκα, κάτι που είναι τελείως άγνωστο στην ψωροκώσταινα δυστυχώς.

Και η συμπεριφορά του κόσμου σε αυτό το πλαίσιο κυμαίνεται.

Χαρακτηριστική ιστορία: Είχε πάει στενός συγγενής στις Η.Π.Α. να δει άλλα άτομα της οικογένειας. Με την ευκαιρία πήγε στο γήπεδο να δει τους Φιλαντέλφια Σίξερς... ομάδα που οικογενειακά στηρίζουμε από το 1970 σε κάθε άθλημα (Φλάιερς και δεν συμμαζεύεται).

Κάθονται λοιπόν, πάει το παιχνίδι ντέρμπι και στο τέλος είχε αγωνία. Ο από Ελλάδα συγγενής κάποια στιγμή σηκώνεται και μέσα στα νεύρα του κοπανάει με δύναμη την καρέκλα του με το χέρι του (δεν την έσπασε ή κάτι τέτοιο). Την ίδια ώρα ο συγγενής εκ Αμερικής ανάβει τσιγάρο.

Θες να σου πω τη συνέχεια; Αυτομάτως ενεργοποιούνται οι αισθητήρες καπνού και αρχίζει... να βρέχει για να σβήσει η φωτιά από πάνω τους, ενώ πλησιάζει και η ασφάλεια να ρωτήσει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που τον ανάγκασε να χτυπήσει την καρέκλα. Φαντάσου τώρα το ίδιο στην Ελλάδα...
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειπα πως χρηματιζεστε, απλα πως ειναι φανερα τα αντι Παναθηναικα σας αισθηματα, τιποτα λιγοτερο, τιποτα περισσοτερο.

Και δεν απαντησατε για τον Μπουρουση. Εκαναν ακριβως το ιδιο πραγμα.

Age of Basketball είπε...

Δικαίωμά σου η γνώμη σου, απλώς μην την ξαναεκφράσεις αν είναι ειρωνική ή υβριστική. Και βρες το κουράγιο να υπογράψεις το σχόλιό σου, έστω και με ένα ψευδώνυμο, αν ο λόγος που μπαίνεις είναι για να ασκήσεις μη εποικοδομητική κριτική.

Όσο για τον Μπουρούση, βρες το βίντεο και ξαναδές το. Βγάλε τα πράσινα γυαλιά και δες και το ότι τον είχε φτύσει και ο Ερβέλ και την απίστευτη αντίδραση του Βέλγου. Αυτό δε δικαιολογεί τον Μπουρούση και σαφώς τον καταδικάζω. Δεν είχα μελετήσει τότε το βίντεο.

Τα έχουμε ξαναπεί: αν σας "χαλάμε", μη μας διαβάζετε.
BEN

Age of Basketball είπε...

Αφού τα έχεις ξεκαθαρίσει τόσο εύκολα στο μυαλό σου, γιατί κάθεσαι και συγχύζεσαι διαβάζοντάς μας, συγχύζοντας κι εμάς με ανακρίβειες και λασπολογίες;
Rasheed

Patrick Star είπε...

Ρε μάγκα, τουλάχιστον βάλε και ένα όνομα, έτσι για το θεαθήναι... Βρίσε υπεύθυνα, με τη δική σου σφραγίδα! Όλο ανώνυμος κι ανώνυμος...
Στο ψητό τώρα:
Ο Διαμαντίδης έκανε βλακεία. Έφτυσε, καλώς αποβλήθηκε και φυσικά, όπως και στο ποδόσφαιρο (ναι, ναι εκεί είναι πιο σωστοί οι κανονισμοί σε τέτοιες περιπτώσεις, άλλο αν μετά πέφτουν οι ποινές λόγω εφέσεων κι "εφέσεων") έπρεπε να τιμωρηθεί και για επόμενους αγώνες.

Πριν από μερικές εβδομάδες, είχα ενοχληθεί από την ενέργεια του Καλαμπόκη στο ματς με την ΑΕΚ (για μένα, πολύ χειρότερη από του Διαμαντίδη, γιατί εκεί προκαλείς οπαδούς-κάφρους). Εδώ δεν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα, αλλά είχαμε αναλύσει και τότε, πως καλό θα είναι οι παίκτες να μην δίνουν πάτημα στην εξέδρα. Όλοι έχουμε πάει γήπεδο, ξέρουμε πως είναι να βλέπεις να τσακώνονται τα "παλικάρια σου" με τον οχτρό, ε, αντιδράς κάπως... Άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο, εκείνη τη στιγμή όμως, η πίεση φτάνει 25!!
Συμφωνώ με τα περί trash talking με τους Αμερικάνους, με μια μικρή ένσταση όμως. Εκεί είσαι προετοιμασμένος γι'αυτό, ξέρεις ότι θα το ακούσεις από όλους, οπότε δε σ'επηρεάζει καθόλου. Θυμάμαι το Σιγάλα να λέει για τον Ουΐγκινς, ότι έκανε συνεχώς trash talking (τι περίεργο) αλλά δεν τον ένοιαζε. Αν, όμως, έρθει ένας από το πουθενά και αρχίσει να σου λέει και να σου λέει, σίγουρα αντιδράς χειρότερα. Αλλά φτύσιμο ρε Μήτσο? Ήμαρτον!!! Βρίστον κι εσύ, πες του τα χειρότερα, πες κάτι για τον Κυριακού και το περουκίνι του, ή για τη Μαρί έστω...


Τέλος να εκφράσω το θαυμασμό μου για τον Μίκαελ Άντερσεν, με το μοναδικό επίτευγμα να αγωνιστεί 20 λεπτά και να μαζέψει 5 επιθετικά και 0 αμυντικά ριμπάουντ!!! Κατά τ'άλλα, ελπίζω να βρει ρυθμό και να μην ήταν η τελευταία αναλαμπή πριν απ'το βαθύ σκοτάδι...
Εκείνο που με χαροποίησε από την εμφάνιση της ΑΕΚ, είναι η αντίδραση στο 1ο ημίχρονο, όταν και κατάφερε να γυρίσει από το 15-7 και εν συνεχεία να προηγηθεί για λίγο. Ε, μετά ήταν αναμενόμενο ότι θα γινόταν αποκατάσταση της ισορροπίας ενώ η εικόνα να βλέπεις την ΑΕΚ να μάχεται με Κυριακόπουλο-Βασιλόπουλο-Κίκερπιλ-Άντερσεν (δε στρίβω, δεν πηδάω εφημερίδα) σου προκαλεί χαρμολύπη...


ΥΓ 1 Στο ποδόσφαιρο φτύνουν γιατί έχει χορτάρι κάτω. Καλά στα τοπικά αφήστε το, εκεί σου πετάνε άμμο, δε σε φτύνουν. Αλλά τι συζητάμε, εδώ μέχρι και οι τερματοφύλακες φτύνουν μέσα στα γάντια τους...

ΥΓ 2 Ποιος γείτονας σ'ενοχλεί pollo diablo?

Age of Basketball είπε...

@patrick star: Προφανώς συμφωνώ στα περί φτυσίματος και τιμωρίας. Να δεχτώ ότι στο ποδόσφαιρο φτύνουν γιατί έχει χορτάρι. Δεν έχω παίξει ποτέ οργανωμένο ποδόσφαιρο, μόνο σε αλάνες. Η απορία που πηγάζει από αυτό είναι: δεν σιχαίνονται που μετά ξαπλώνουν τραυματισμένοι εκεί που έχουν φτύσει;

Όσο για την ΑΕΚ, δεν ξέρω τι λες; Το άρθρο δεν έγραφε μόνο ότι είμαστε αντιπαναθηναϊκοί; Μιλούσε και για άλλες ομάδες; Αρνούμαι να απαντήσω στα όσα γράφεις.

Ο Άντερσεν είναι μεγάλος σε ηλικία και έμπειρος, λογικά θα βελτιωθεί σταδιακά. Έτσι πιστεύω τουλάχιστον. Βέβαια δεν πρόκειται να φτάσει στα στάνταρ που είχε... 10 χρόνια πριν, είναι λογικό αυτό. Μπορεί να σου προκαλεί χαρμολύπη όπως λες, αλλά νομίζω ότι χαίρεσαι να βλέπεις την ομάδα σου φέτος να παλεύει πολύ περισσότερο από πέρσι μέσα στο γήπεδο.

Με το trash talking και τους USους εγω δεν μπορώ να χωνέψω ότι ολόκληροι άντρες έβγαιναν στην ΕΡΤ και γκρίνιαζαν μετά. Απλώς δεν μπορώ να το χωνέψω. Εσύ φωνούλα δεν έχεις να απαντήσεις; Περιμένεις να πάει ο Σκουντής να του αρχίσει τις ιστορίες να τον τρελάνει και το λες σε αυτόν;

Όσο για τον γείτονα του el pollo diablo ας μου πει ποιος είναι και πού μένει και αν είναι Παναθηναϊκός να του στείλω κανένα άρθρο μου να αρχίσει να ασχολείται μαζί μου και να αφήσει τον Pollo ήσυχο.

Περαιτέρω περί σχολίων τέτοιου τύπου γράφω στον φίλο που... συνεχίζει τη συζήτηση στο από πάνω άρθρο.
Rasheed.

Patrick Star είπε...

Χαχα!! Αυτό για το Σκουντή ήταν γαμάτο! Πραγματικά θα ήθελα πολύ να δω την αντίδρασή τους. Ακόμα και τα κείμενά του είναι δυσανάγνωστα!! Και πάλι όμως, εμείς στηρίζουμε Σκουντή...

Δεν είχα πάρει χαμπάρι τις διαμαρτυρίες των διεθνών για το trash talking. Όλοι οι διεθνείς διαμαρτυρήθηκαν, μίλησε, δηλαδή, ένας εκπροσωπώντας τους υπόλοιπους? Έχω κανα δυο γκρινιάρηδες στο μυαλό μου, αλλά όχι όλους. Π.χ. ο Φώτσης, θα μου έκανε εντύπωση αν διαμαρτυρόταν.

ΥΓ Δεν ξαπλώνουν μόνο, κυλιούνται κιόλας...

Age of Basketball είπε...

@patrick star: Εχω χαρακτηριστικά την εικόνα του Ζήση στο μυαλό μου να λέει στην ερτ ότι οι Αμερικάνοι τους έλεγαν άσχημα πράγματα σε όλο το ματς!!!...
Rasheed.