ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Παρέα με τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς!


Όπως σας είχαμε υποσχεθεί, από σήμερα έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στην παρέα μας τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς, ο οποίος θα μοιράζεται μαζί μας τις εμπειρίες του από τη ζωή του στη Σερβία. Ο Βλαδίμηρος φέτος αγωνίζεται στη Μέγκα Χίπο Λίζινγκ, δανεικός από τον Πανιώνιο. Τον προλογίζουμε για πρώτη και τελευταία φορά, και σας αφήνουμε να απολαύσετε τα όσα γράφει:

«Γεια σας! Χαίρομαι πολύ που μου δόθηκε η ευκαιρία να μπω στην παρέα σας! Λοιπόν, εγώ για όσους δεν ξέρουν είμαι παίκτης του Πανιωνίου. Στα 18 μου υπέγραψα το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο, διάρκειας τεσσάρων ετών μαζί με τον Πανιώνιο, μια ιστορική ομάδα στην οποία παλιότερα είχε παίξει και ο πατέρας μου!

Γεννήθηκα στις 3 Μαρτίου του 1990 στη Σερβία, όμως, αν και γεννήθηκα στο Βελιγράδι, νιώθω παραπάνω Έλληνας! Μόλις στα 3 μου χρόνια ήταν η πρώτη μου επαφή με την Ελλάδα, όταν και ήρθε ο πατέρας μου στη χώρα για να παίξει για τον Πανιώνιο. Από μικρός… γουστάρω διάφορα σπορ, π.χ. το ποδόσφαιρο (τερματοφύλακας σαν το θείο μου), πόλο (το έκοψα γιατί φοβόμουν μην πνιγώ), τέννις (αλλά μετά από λίγο δεν μου άρεσε) και επιτέλους ύστερα από όλα τα σπορ κατέληξα σε εκείνο που έχει όλα τα συναισθήματα μαζεμένα σε ένα γήπεδο μπάσκετ!! Ξεκίνησα σοβαρά στα 14 μου στην Κύπρο, όπου ζούσα με τη μητέρα μου. Μετά τους Ολυμπιακούς της Αθήνας μετακόμισα στην Ελλάδα για να μείνω με τον πατέρα μου και να αφοσιωθώ στο μέλλον μου. Τότε είχα και την πρώτη επαφή με τον Πανιώνιο, παίζοντας στα παιδικό-εφηβικά τμήματα. Το καλοκαίρι του 2006 όταν και πέθανε ο πατέρας μου, είχα το πρώτο μου επίσημο Πανευρωπαϊκό με την εθνική. Δεν τα πήγαμε καλά για αρκετούς λόγους, αν και είχαμε πολλές προσδοκίες. Μετά από το Πανευρωπαϊκό είχα και την πρώτη μου προετοιμασία με την αντρική ομάδα του Πανιωνίου!

Ο πρώτος χρόνος μπορώ να πω ότι ήταν περισσότερο ένας χρόνος προσαρμογής σε μια καινούργια δουλειά για μένα: το επαγγελματικό μπάσκετ! Έτσι, μάζεψα αρκετές εμπειρίες μέσα από πολλές πολλές προπονήσεις, αλλά και μερικά λεπτά σε αγώνες.

Το 2007-08 ήταν ένας θαυμάσιος χρόνος για όλους εμάς τους γεννηθέντες το 90-91, που ήμασταν στην εθνική Εφήβων, μιας και καταφέραμε να πάρουμε δύο χρυσά, ένα στο παγκόσμιο τουρνουά στο Mannheim και ένα στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Αμαλιάδα. Θα ήθελα να αναφέρω όλους τους παίκτες, οι οποίοι και το αξίζουν για τον κόπο τους! Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, Νίκος Παππάς, Νώντας Παπαντωνίου, Ζήσης Σαρικόπουλος, Λεωνίδας Κασελάκης, Κώστας Σλούκας, Βαγγέλης Μάτζαρης, Κώστας Παπανικολάου, Δημήτρης Αράπης, Γιώργος Γεωργάκης, Γιάννης Αγγελόπουλος, Γιάννης Καραθανάσης, Δημήτρης Κατσίβελης, Μιχάλης Ρούσης, Ανδρέας Παπαδημητρίου, Γιώργος Παπαδάκης, Μανώλης Κουκούλας, αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προπονητές που πίστεψαν σε μας, Γιώργο Βλασσόπουλο και Σεραφείμ Θεοδοσίου. Βεβαίως, μπορεί να υπάρξει και μια λίστα με ακόμα 100 ονόματα, αλλά δεν θέλω να σπαταλώ την ώρα σας! Ένα κακό μόνο βγήκε, ότι τραυματίστηκα στο μετατάρσιο και έπρεπε να χειρουργηθώ. Αλλά πέρασε, θα μιλήσω άλλη φορά γι’ αυτό!

Αυτή τη σεζόν αγωνίζομαι με τη μορφή δανεισμού με τα χρώματα της Mega Hypo Leasing, η οποία παίζει στη Σερβία.»

Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Βλαδίμηρε και καλώς ήρθες. Χαίρομαι που γράφεις και μπορούμε να σε διαβάζουμε. Καλό χειμώνα να έχεις στη Σερβία!

Ανώνυμος είπε...

Καλωσόρισες Βλαδίμηρε και από μένα στην παρέα μας. Παρόλο που είμαι από Κύπρο δεν το ήξερα ότι ξεκίνησες από Κύπρο στα 14 σου. Καλή καρίερα και θα έχεις μερικούς φανς περισσότερους από τώρα. Θα σε διαβάζουμε όπως τα πάντα στο ΑΟΒ.

Άνθος

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Βλαδίμηρε! Καλή δύναμη στη Σερβία! Θα γυρίσεις στον Πανιώνιο του χρόνου;

Λ.Β.

Ανώνυμος είπε...

Geia sou Vladimir. Euxaomai na gineis kalyteros paiktis apo ton patera sou pou itan paixtaras megalos!

Sou leipei i Ellada? I sou aresei kalytera ektos synoron na paizeis?
Joe

Ανώνυμος είπε...

Βλαδιμηρε θα ειναι πολυ ενδιαφερον να μας πεις για τον τραυματισμο σου και την αποθεραπεια σου! Καλα posts!