ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Για μια ακόμη πτήση


Εάν κάποιοι ψάχνουν στα πρόσωπα των Τσίλντρες, Ντελφίνο ή Γκίριτσεκ το μεγαλύτερο όνομα του NBA που ήρθε φέτος στην Ευρώπη, θα πρέπει να κοιτάξουν αλλού, καθώς μια μικρή ομάδα από την Ιταλία έκανε… το μπαμ της δεκαετίας με τον Σον Κεμπ!

Εντάξει, μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει (39 χρονών έχει φτάσει ο μεγάλος Σον) και οι παραπάνω αθλητές να μπορούν να προσφέρουν περισσότερα και σε επίπεδο Ευρωλίγκας, αλλά σε κύρος και πρεστίζ η μετεγγραφή του Κεμπ σπάει ταμεία!

Ο Κεμπ, λοιπόν, των 14 σεζόν στο NBA, ο παίκτης που περπατούσε στον αέρα, ο χρυσός με τις ΗΠΑ στο Μουντομπάσκετ του 1994, ο πατέρας 7 (τουλάχιστον) εξώγαμων, ο αθλητής που τελείωσε 6 σεζόν στο NBA με μέσο όρο νταμπλ-νταμπλ και 8 σεζόν με 17,5+ πόντους, ο απόλυτος Reignman ανήκει πια στην Πρεμιάτα Μοντεγκρανάρο! Αφίχθη στην Ιταλία το βράδυ του Σαββάτου και δήλωσε έτοιμος να δώσει τα πάντα για να βοηθήσει την ομάδα.

Από το 2003 που τελείωσε τη σεζόν στο Ορλάντο, ο Κεμπ δεν έχει ξαναπαίξει επαγγελματικά μπάσκετ, έστω και αν προσπάθησε αρκετές φορές να ανακάμψει στην καλή του φόρμα και να βρει ένα συμβόλαιο στο NBA. Τελικά, αθεράπευτα ερωτευμένος με το μπάσκετ (είναι άλλωστε μια από τις ελάχιστες ασχολίες της ζωής του που πήγε καλά, αφού πάντα είχε μπλεξίματα είτε με το νόμο είτε με τα εξώγαμα παιδιά που άφηνε πίσω του να… φυτρώνουν σα σπόροι) ο «Βασιλιάς» είπε το πολυπόθητο «ναι» στον φίλο του, πρόεδρο της Μοντεγκρανάρο, Ρομπέρτο Καρμενάτι και μετακόμισε στην Ιταλία.

Σχεδόν… ευτυχισμένος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο προπονητής της ομάδας, Αλεσάντρο Φινέλι, που λίγες ώρες πριν την άφιξη του Κεμπ, άφησε πίσω του τις πρώτες του μετρημένες δηλώσεις («είναι νωρίς για να πούμε αν θα είναι ο παίκτης-κλειδί της ομάδας») και… αφέθηκε: «είναι αυτός που θα κρατήσει τη φροντ-λάιν μας και πρέπει να βάλουμε τα κατάλληλα συστήματα στο παιχνίδι μας. Είναι αυτός πάνω στον οποίο όλη η ομάδα μπορεί να βασιστεί»!

Δεν ξέρω πόσο θα… αντέξει ο Κεμπ, ούτε αν θα μετανιώσει για την επιλογή του. Δεν ξέρω αν θα δελεάσει κάποια ομάδα από το NBA (ή και την Ευρωλίγκα) αν είναι σε καλή κατάσταση. Δεν ξέρω ούτε αν όντως «έχει κίνητρο», όπως δεν έχει βαρεθεί να δηλώνει αυτές τις μέρες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και μόνο η σκέψη ότι θα πατήσει ξανά παρκέ ένας από τους πιο θεαματικός παίκτες στην ιστορία του αθλήματος προκαλεί… ευχάριστες αναμνήσεις και ωραίες προσδοκίες στους απανταχού μπασκετόφιλους…

“Good night, and good luck”
by BEN

ΥΓ.
Για την απεργία που κήρυξε ο ΠΣΑΚ και τις υπόλοιπες εξελίξεις στη χώρα μας, θα τα πούμε τις επόμενες ημέρες.

2 σχόλια:

Panayiotis είπε...

foveros paiktis o Reignman k elpizw na einai se kali forma k na deixei to asteirefto tou talento stin Italia. pantws to NBA ftwxyne poly me tin sxetika grigora afipiretisi tou k fysika pio ftwxo tha ine fetos me tin apousia twn palai pote vasiliadwn tis dysis Seattle Supersonics..

περιούσιος είπε...

Προσωπικά, θεωρώ ότι ένας αθλητής, ο οποίος δεν έχει παίξει ουσιαστικά εδώ και 6 χρόνια, μπάσκετ, δύσκολα θα πετύχει. Βέβαια, ο Σων Κεμπ είναι όνομα μεγάλο και θα "πουλήσει" αρκετά αλλά αγωνιστικά δεν το βλέπω να αποδίδει. Μακάρι να βγω ψεύτης!