ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Το είδαμε κι αυτό...


Σε πιο χαλαρούς ρυθμούς τελείωσε την Κυριακή η 18η αγωνιστική. Μοναδικό παιχνίδι που δικαιολόγησε τον τίτλο του ντέρμπι ήταν αυτό του Άρη με τον Πανιώνιο, με τους «κιτρίνους» να παίρνουν μια υπερπολύτιμη γι’ αυτούς νίκη.

Ο Άρης ήταν καλύτερος σε όλο σχεδόν τον αγώνα, σε ένα ματς που έδειξε ότι μπορεί να παίξει και άμυνα. Οι δύο ομάδες είχαν πολύ κακές επιλογές και ήταν νευρικές στην ανάπτυξη του παιχνιδιού τους. Όμως, αυτά δεν φαίνονται ξεκάθαρα στα στατιστικά, καθώς ήταν τόσο αργός ο ρυθμός του αγώνα, που υπό νορμάλ συνθήκες θα είχε τελειώσει 45-51. Και λέω υπό νορμάλ, γιατί δύο τρίποντα ξεσπάσματα βοήθησαν να φτάσουν οι ομάδες τους 60 πόντους, ενώ η παροιμιωδώς άστοχη και άσχημη προσπάθεια του Πανιωνίου να κάνει κάτι που κανείς δεν κατάλαβε στο τέλος, βοήθησε τον Άρη να φτάσει τους 70.

Με το σκορ στο 61-63 ο Πανιώνιος άρχισε να κάνει φάουλ μήπως και πάρει τον αγώνα. Όμως, κάπου έχασε… την μπάλα! Την ώρα που οι «κυανέρυθροι» έχαναν τα σουτ, οι «κίτρινοι» έβαζαν τις βολές. Όταν χάνεις 61-69, θέλει 3 δευτερόλεπτα και έχεις κερδίσει στον πρώτο αγώνα με 10 πόντους, γιατί κάνεις φάουλ με τον αντίπαλο στο καλάθι που επιτίθεσαι εσύ; Αν μου βρείτε ένα λόγο, πάω πάσο. Εκτός απ’ το ότι… το είχαν παίξει 10+ στο στοίχημα. Μιλάω για σοβαρό λόγο. Κανείς. Μπορεί ο αγώνας να ήταν κακός από πλευράς θεάματος, αλλά το τελευταίο λεπτό πρέπει να διδάσκεται σε σεμινάρια. Ήταν μακράν η πιο κακή διαχείριση ντέρμπι στο τελευταίο του λεπτό. Ο Μάρκοβιτς, όχι μόνο έχασε το ματς αλλά, έχασε και τη διαφορά του πρώτου αγώνα. Κατάφερε σε 50 δευτερόλεπτα να «φάει» σερί 0-10 από 8/8 βολές του αντιπάλου προερχόμενες από αβίαστα φάουλ των παικτών του και μόλις ένα καλάθι.

Και μετά ωρυόταν κιόλας για το υποτιθέμενο unfair του Χέρμπερτ. Ο οποίος Χέρμπερτ εκεί που φοβόταν για τη νίκη, έγινε και ο απόλυτος μάγκας παίρνοντας και τη διαφορά του πρώτου ματς και κατακτώντας την 3η θέση από τη 18η αγωνιστική. Μόνο τον εαυτό του έχει να ψέγει ο Μάρκοβιτς για ό,τι έγινε στον αγώνα. Με αποκορύφωμα την τεχνική ποινή που πήρε ο Ζορόσκι και εκείνη που γλίτωσε ο Μάρκοβιτς στο φινάλε.

Μπορεί ο Πανιώνιος να μην πίστεψε ποτέ του ότι θα φτάσει τον Άρη στη βαθμολογία και θα βγει 3ος. Πρέπει όμως να φωνάζεις, να χτυπιέσαι, να ωρύεσαι, να δέχεσαι τεχνική ποινή, να κάνει σαν καραγκιόζης, προσπαθώντας να πείσεις ότι… δεν μπορείς να βγεις 3ος και κακώς σε υπολόγισε ο άλλος; Στιγμές απείρου κάλους. Και βέβαια, μετά, ακολούθησε και η ανακοίνωση για τη διαιτησία που τους έφταιγε στην «πλατεία». Εδώ γελάνε… Ο Πανιώνιος πέρασε μπροστά στο σκορ μια φορά σε όλο το ματς μετά το 5-3, στο 38-37. Αλλά κι εκεί δεν έπεισε κανέναν ότι μπορεί, αφού ο Άρης (παραδόξως για την εικόνα που παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό) είχε σε κάθε περίπτωση τη λύση.

Στα άλλα ματς, ο ΠΑΟΚ πήρε ματς και διαφορά από τον Κολοσσό, που πλέον αρχίζει να… σκέφτεται μήπως και κινδυνεύει. Δεν το πιστεύω, καθώς εκτός από τους 2 βαθμούς έχει και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον ΑΓΟΡ.

Ο Πανελλήνιος ήταν πολύ καλύτερος της Ολυμπιάδας, που έδειξε χαρακτήρα σε έναν αγώνα (ΑΕΛ) και τώρα πάλι… του χρόνου. Το μπλέξιμο, πια, υπάρχει στη μάχη για την τετράδα, αφού Πανιώνιος, Πανελλήνιος και Αιγάλεω, αυτή τη στιγμή μοιράζονται τους ίδιους βαθμούς στην 4η, 5η και 6η θέση, με το Σίτι να έχει το πλεονέκτημα σε οποιαδήποτε ισοβαθμία. Αυτός που χάνει ολοκληρωτικά είναι ο 6ος, που θα πέσει πάνω στον Άρη με μειονέκτημα έδρας. Ο 5ος θα πρέπει να αποκλείσει τον 4ο, με τις ομάδες να είναι περίπου ισοδύναμες.

Όσο για τους «πρασίνους», μία ημέρα μετά το στραπάτσο βρήκαν κάτι για να χαμογελάσουν, αφού, πλέον, η Εφές θα έχει ρόλο κομπάρσου στον όμιλο, χωρίς τους Νίκολας, Γουντς και Ράιτ. Εκτός κι αν ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε τόσο κακή κατάσταση.

Εκείνοι που δεν βρίσκουν… αυτό που θέλουν για να χαμογελάσουν είναι οι «ερυθρόλευκοι». Στο λιμάνι, πλέον, υπάρχει θέμα Μάτσας.

by Rasheed.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η απορία μου εμένα είναι πότε και γιατί δημιουργήθηκε το θέμα αυτό. Φιρί-φιρί το πάει να γίνει εξιλαστήριο θύμα...

Age of Basketball είπε...

@the glove: Ελπίζω πως όχι. Πάντως η δυσαρέσκεια έχει αρχίσει να είναι έντονη. Όχι στο Γιαννάκη, το ξεκαθαρίζω. Πιο πολύ σε διοικητικό επίπεδο.
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

Το διοικητικό επίπεδο σημαίνει πλέον Αγγελόπουλοι ή έχουμε ακόμη και "μπασκετοπατέρες" που τους περιτριγυρίζουν;

Όπως και να 'χει κουράζει ο Μάτσας όντως. Αν έχει τόσα προβλήματα συνεχώς καλύτερα να το δηλώσει ότι είναι επιρεπής στους τραυματισμούς...

Όχι τίποτε άλλο, αλλά κάποιοι ελπίζουν πολλά!

Age of Basketball είπε...

Όχι, λέγοντας διοικητικό επίπεδο εννοούσα ακόμη και τους φυσιοθεραπευτές. Εκτός των παικτών και του προπονητικού επιτελείου. Δεν φτάνει τόσο ψηλά η δυσαρέσκεια.
Rasheed.

El Pollo Diablo είπε...

Άσχετο με το Γιαννάκη και την εθνική τι γίνεται. Ο Συρίγος γράφει (μου έκανε εντύπωση ήταν πολύ προσεκτικός) ότι πρέπει για το καλό όλων να φυγεί (χωρίς να ρίχνει στο γιαννάκη το φταίξιμο γι αυτό λέω πολύ προσεκτικός) ο Παπαδογιάννης τον έχει φύγει και κάνει σενάρια πρόσληψης του Κατσικάρη. Επίσης κάτι διάβασα ότι στην ομσπονδία περιμένουν να παραιτηθεί, αλλά δε τον πιέζουν κιόλας (σαν να περιμένουν να του έρθει η επιφοίτηση ένα πράγμα). Ισχύει τίποτα από αυτά?

Η γνώμη μου είναι ότι είναι πολύ δύσκολο πείραμα. Είμαι απαισιόδοξος. Ωστόσο αν μείνει και πετύχει θα είναι μια νίκη εναντίον του τυφλού οπαδισμού. Και υπό αυτή την έννοια καλό είναι να μείνει ο Γιαννάκης, όσο αντέξει. Κι ας αποτύχει στο τέλος και ας πέσουν όλοι να τον φάνε. Αλλά μου φαίνεται ότι, ούτως η άλλως, κάποιοι θέλουν να τον φύγουν.

ΥΓ Ο Πανιώνιος, (μικρός τον συμπαθούσα υπέρμετρα με Φάνη, Μπόμπαν, Τέρνερ, Π.τζ., Καράγκουτη, Ντίνκινς κ.α. με Τζούροβιτς και τη μεγάλη ομάδα του Ιβκοβιτς κτλ.), είναι τόσο σταθερός όσο η νιτρογλυκερίνη. Μπορεί άνετα από τρίτος μέχρι όγδοος.

Ανώνυμος είπε...

Οι απόψεις του Συρίγου και του Παπαδογιάννη είναι (το λιγότερο που μπορώ να πω για να μην... ξεφύγω) επικίνδυνες. Ας τους πει κάποιος ότι τους βαρεθήκαμε πια...

Age of Basketball είπε...

@el pollo diablo: Λοιπον, θα σου πω τη γνώμη μου στο θέμα ανοιχτά και χωρίς περιστροφές.

Όλα όσα λες ισχύουν, ο λόγος είναι ότι έχει πέσει γραμμή από τους αδελφούς Γιαννακόπουλους ότι πρέπει να φύγει ο Γιαννάκης. Όλοι όσοι ανέφερες είναι γνωστοί για... τις παρέες τους, ενώ και η ΕΟΚ δεν θέλει να φανερωθεί (μετά τις άκυρες δηλώσεις του Θανάση), γι' αυτό και δεν ανακοινώνει ότι θέλει να κόψει τον Γιαννάκη.

Αρχικά, υπήρχε συμφωνία να συνεχίσει και στην εθνική. Όλα όμως άλλαξαν όταν μπήκαν στη μέση οι Γιαννακόπουλοι, που με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να τον πικάρουν επειδή "πρόδωσε" τον Παναθηναϊκό (εξ ου και η γελοία κίνηση να κατεβάσουν το πανό από το ΟΑΚΑ με τον Γιαννάκη να κρατάει την κούπα του 1996).

Πιστεύω ότι το θέμα με τους αφούς έχει καταντήσει επικίνδυνο πλέον Ίσως, το λέω αυτό επειδή θεωρώ ότι χωρίς τον Γιαννάκη η εθνική το καλοκαίρη θα αποτύχει παταγωδώς και θα βρεθούμε ενώπιον δεύτερης περιόδου ξηρασίας και αφάνειας.

Ως λύση, όντως προκρίνεται από συγκεκριμένους δημοσιογράφους ο Κατσικάρης. Λογική είναι, αλλά θα πρέπει να φύγει από την Ισπανία για να γίνει, ενώ δεν ξέρω κατά πόσο είναι έτοιμος.

Σε κάθε περίπτωση δεν βρίσκω το λόγο να απολύσεις έναν προπονητή που σου έχει χαρίσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ιστορίας σου, εκτός βεβαίως από τις παρωπίδες του οπαδισμού.

Ακόμη και οι διεθνείς δεν θέλουν να φύγει ο Γιαννάκης. Λογικό. Και μιλάω για τους διεθνείς του Παναθηναϊκού. Δηλαδή, ποιος νορμάλ σκεπτόμενος φίλαθλος πιστεύει ότι ο Γιαννάκης θα αφήσει στον πάγκο τον Διαμαντίδη ή τον Τσαρτσαρή επειδή είναι προπονητής του Ολυμπιακού; Ας μην γινόμαστε αστείοι.

Αλλά, τελειώνοντας, θεωρώ πιθανότερο ότι στο τέλος οι καρεκλοκένταυροι του ελληνικού μπάσκετ θα περάσουν το δικό τους. Ξέρεις ποιοι. Αυτοί που στις αποτυχίες κοροϊδεύουν και ειρωνεύονται τους διεθνείς, ενώ στις επιτυχίες τρέχουν με κινητά και αγκαλιάζουν τους νικητές. Τα θυμάσαι από τα άρθρα του 2007 του Παπαδογιάννη και του Συρίγου και από εκείνα του 2006. Όμως, το παρασκήνιο δουλεύει εις βα΄ρος του Δράκου.

Ο Γιαννάκης πρέπει να μείνει, απλώς γιατί δεν υπάρχει καμία καλύτερη λύση, αλλά και γιατί αυτή τη στιγμή είναι ο σημαντικότερος κρίκος της εθνικής.
Rasheed.

Age of Basketball είπε...

@ανώνυμος: Συμφωνώ μαζί σου, προσθέτοντας ότι εξυπηρετούν και συμφέροντα. Και δεν εννοώ του Παναθηναϊκού (ως ομάδα), εννοώ συγκεκριμένων ανθρώπων. Ο Παναθηναϊκός δεν ωφελείται σε τίποτα.
Rasheed.

Bobos είπε...

Δεν θα κάνω τον δικηγόρο των Γιαννακοπολυλέων ρε παιδια αλλά για πειτε μου, αν ήταν αντίστροφα τα πράγματα, ο Ολυμπιακός τι θα έκανε;

Καλώς η κακώς προσωπικά πιστευώ πως η γυναίκα του Καίσσαρα δεν πρέπει να είναι καθαρή αλλά να φαίνεται κιολας. Όχι οτι ο Γιαννάκης θα κάνει κακό στον Σπανούλη και τον Διαμαντίδη, αλλά ο προπονητής της εθνικής θα πρέπει να μην δουλεύει σε κανένα σωματείο παράλληλα. Όχι μόνο σε ΠΑΟ και ΟΣΦΠ αλλά ούτε σε Μαρούσι και ΑΓΟΡ! Υπηρέτης δυο αφεντάδων δεν γίνεται.

Age of Basketball είπε...

@bobos: Σημαντική παράμετρος αυτό που θέτεις, δεν ξέρω τι θα έκανε ο Ολυμπιακός, αλλά πραγματικά δε με ενδιαφέρει.

Έθεσα το θέμα στην μπασκετική του βάση, εκεί που θα έπρεπε. Όμως, στην Ελλάδα ασχολούμαστε με άλλα πράγματα και όχι το μπάσκετ. Και δεν το λέω για σένα αυτό.

Δεν μπορώ να ξεχάσω τι είναι ο Γιαννάκης απλώς επειδή υπέγραψε στον Ολυμπιακό, ούτε ο Γιαννάκης έπαψε να είναι αυτός που είναι, επειδή έγινε προπονητής καλής ομάδας. Ας μη χάνουμε το δάσος.
Rasheed.

El Pollo Diablo είπε...

@ Rasheed. Αυτό σκριβώς υποψιαζόμουν (για τους Γιαννακόπουλους). Και είναι κρίμα να καεί από τώρα ο Κατσικάρης, που πιστεύω ότι έχει ακόμα 3-5 χρόνια, να ανέβει άλλο ένα επίπεδο. Άλλο άσχετο, ο Ομπράντοβιτς υπάρχει περίπτωση να φύγει? Άποψη μου είναι πάντως ότι αυτός που κρατάει τον Παναθηναικό κυρίαρχο και όχι τα λεφτά και οι διασυνδέσεις των Γιαννακόπουλων. Αν και τελευταία νομίζω ότι ασχολούνται πολύ περισσότερο με Παναθηναικές αντιπολιτέυσεις παρά με το μπάσκετ.

@bobos Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός του Κόκκαλη - Σαλονίκη θα ενεργούσαν έτσι. Αλλά τους Αγγελόπουλους είναι κρίμα να τους τσουβαλίαζουμε με τους άλλους, μέχρι να έχουν την ευκαιρία για παρασκηνιακή εξουσία. Εκεί θέλω να τους δω...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ κατά βάση με τα προαναφερθέντα,ότι δηλαδή ο Γιαννάκης είναι ακόμη ο καταλληλότερος.

Αλλά,Rasheed,ποια ακριβώς συμφέροντα (πλην της ομάδος του παο) μπορεί να εξυπηρετούνται με τη φυγή Γιαννάκη?
Κώστας

Bobos είπε...

Μα η απόκτηση του Γιαννάκη δεν έγινε ΚΑΙ για να αποκτήσει ο ΟΣΦΠ διαφορετική αντιμετώπιση από την διαιτησία (κυρίως) στην Ελλάδα;

Οπότε η πρόσληψη Γιαννάκη δεν εξυπηρετεί μόνο αγωνιστικούς σκοπούς.
Τέλος πάντων. Το δάσος δεν είναι αν θα μείνει ο Γιαννάκης στην Εθνική φίλε Age of Basketball αλλά να σοβαρευτεί πλέον η ΕΟΚ και να μάθει να συμπεριφέρετε όπως αρμόζει στην δευτεραθλήτρια κόσμου. Ούτε καν γραπτό συμβόλαιο δεν του έκαναν για να τον δέσουν.

Age of Basketball είπε...

@el pollo diablo: Ο Ομπράντοβιτς δύσκολα θα φύγει. Συμφωνώ μαζί σου ότι αυτός είναι ο βασικός λόγος που ο Παναθηναϊκός κυριαρχεί. Εξάλλου, μην ξεχνάμε τι (πραγματικά τεράστιους) παικταράδες έφερναν οι Γιαννακόπουλοι για πολλά χρόνια και δεν μπορούσαν να πάρουν τίτλο.

Πάντως, δεν ξέρω γιατί έθεσες το θέμα, αλλά το... καινούργιο είναι ότι ο Θανάσης για πρώτη φορά ανακατεύτηκε. Και εξηγούμαι: Στο ματς με το Μαρούσι φώναζε από την κερκίδα στον Ομπράντοβιτς "βάλε μέσα τον Μπατίστ", ενώ μετά τον αγώνα του είπε "γιατί δεν έπαιξε περισσότερο ο Πρκάτσιν". Αυτά είναι... επικίνδυνα για το θέμα που θέτεις.

Όμως, φάνηκε μετανοιωμένος, γι' αυτό και πήγε στην προπόνηση τη Δευτέρα. Για να δείξει ότι στηρίζει την ομάδα και τον προπονητή.

Συμφωνώ κι εγώ γι' αυτό που λες για τους Αγγελόπουλους.

Κώστας: Άλλο ο Παναθηναϊκός, άλλο οι Γιαννακόπουλοι. Αυτό πιστεύω εγω. Παρασκηνιακά ο Παναθηναϊκός ευνοείται ως εξής: στηρίζει την ομοσπονδία όταν εκείνη το χρειαστεί και έχει την ανάλογη στήριξη εξωαγωνιστικά (αθλητικούς δικαστές και διαιτησία). Όταν είπα ότι δεν ευνοείται, μιλούσα καθαρά για τους παίκτες και τον προπονητή, που για μένα δεν χρειάζονται πλάτες με την αξία που έχουν.

desciple: Διαφορετική αντιμετώπιση λόγω του ονόματος που έχει ο Γιαννάκης. Όχι λόγω των διασυνδέσεων και των επαφών του στο παρασκήνιο. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Απλώς, ο Γιαννάκης είναι τεράστια οντότητα του ελληνικού μπάσκετ, πάνω από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Άρη. Είναι από τους λίγους ανθρώπους στην Ελλάδα που ξεπερνούν τις ομάδες. Που ΕΙΝΑΙ το μπάσκετ.

Όσο για την ΕΟΚ, εγω να συμφωνήσω. Αλλά εσύ ακόμη περιμένεις να συμπεριφερθούν ως επαγγελματίες; Εδώ οι άνθρωποι δεν μπορούν να ορίσουν έδρα για τον τελικό του Κυπέλλου, τη στιγμή που οι δύο αντίπαλοι έχουν συμφωνήσει!!!

Το θέμα του συμβολαίου του Γιαννάκη είναι εξωφρενικό και από τα απίστευτα του παγκοσμίου μπάσκετ. Αλλά από τον Βασιλακόπουλο όλα να τα περιμένεις. Ο λόγος που δεν έγινε συμβόλαιο ήταν για να μπορούν να τον διώξουν πιο εύκολα, πάντως, χωρίς αποζημίωση. Έτσι λένε οι κακές γλώσσες, που ξέρεις ότι... δεν τις ακούμε.
Rasheed.