ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007

Τα "λαβράκια" της Α1


Αρχίζουμε από σήμερα με το αφιέρωμα στη φετινή Α1, μιας και βρισκόμαστε μόλις 1 εβδομάδα μακριά. Δεν θα σας κουράσουμε με τα συνήθη ιστορικά στοιχεία, αλλά θα προσπαθήσουμε να δώσουμε επιγραμματικά και με φρέσκια ματιά όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για το πρωτάθλημα 2007-08. Σε αυτό το πρώτο μέρος του αφιερώματος θα ασχοληθούμε με τις μετεγγραφές – κλειδιά των ομάδων της Α1. Δε θα αναφερθούμε στους παίκτες στους οποίους η κάθε ομάδα επένδυσε το μεγαλύτερο ποσοστό του μπάτζετ, στους πιο ακριβοπληρωμένους ή στους πιο διαφημισμένους. Θα ασχοληθούμε με αυτούς που ήρθαν χωρίς πολλά λόγια (και χωρίς πολλά λεφτά για τα οικονομικά δεδομένα κάθε ομάδας) και αναμένεται να δώσουν το κάτι παραπάνω και να κάνουν γρήγορα απόσβεση τα χρήματα της μετεγγραφής τους, ενώ κανείς δε θα σκεφτεί να τους αντικαταστήσει. Τα… «λαβράκια» των 14 «μονομάχων» έχουν, φυσικά, διαφορετικό «μέγεθος» ανάλογα με τη δυναμική της ομάδας…

Παναθηναϊκός: Άντρια Ζίζιτς: Ο Ζίζιτς μοιάζει ο ιδανικός ψηλός για τον Ομπράντοβιτς, εργάτης, φιλότιμος και αποτελεσματικός. Οι «πράσινοι» δέχτηκαν το «δώρο» του Γκέρσον και με χαρά έκλεισαν έναν από τους πιο καλούς ρολίστες κοινοτικούς ψηλούς στην Ευρώπη.

Ολυμπιακός: Κίντελ Γουντς: Αμφισβητήθηκε από πολλούς, Ολυμπιακούς και μη, αλλά από τα πρώτα φιλικά βάλθηκε να κλείσει τα στόματα. Αναμένεται να οδηγήσει τους «ερυθρόλευκους» μαζί με τον Μάτσε και να προσφέρει απολαυστικές φάσεις.

Άρης: Ρεϊσόν Τέρι: Δεν αποκτήθηκε για ηγέτης, αλλά τα πλούσια αθλητικά του προσόντα γρήγορα θα τραβήξουν την προσοχή. Επιλογή του Χέρμπερτ που μάλλον βρήκε λίρα εκατό.

Πανιώνιος: Ιβάν Ζορόσκι: Δεύτερο πέρασμα από την Ελλάδα, μετά από αυτό στον Ολυμπιακό, όπου είχε δείξει καλά στοιχεία, αλλά έπεσε σε λάθος εποχή. Δε θα είναι πρώτος σκόρερ αλλά πρόκειται για έναν σαφώς ποιοτικό γκαρντ για το επίπεδο των Νεοσμυρνιωτών.

Πανελλήνιος: Βαγγέλης Σκλάβος: Ο Σκλάβος, φυσικά, είναι γνωστός στους Έλληνες φιλάθλους. Μετά το «αγροτικό» του, ο 30χρονος, πλέον, πάουερ-φόργουορντ επιστρέφει στα πάτρια εδάφη και ο Καλαφατάκης ελπίζει ότι μπορεί να βασιστεί πάνω του.

Ολύμπια Λάρισας: Φάνης Κουμπούρας: Ο Κουμπούρας μετακόμισε από την Πάτρα στη Λάρισα και σίγουρα θα έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής. Ώριμος και σωστός πλέι-μέικερ, μια πολύ καλή, και φτηνή, λύση για τον Μπαρτζώκα.

ΠΑΟΚ: Μαμουτού Ντιάρα: Όσοι τον ξέρουν τον χαρακτηρίζουν φόργουορντ με μεγάλες δυνατότητες. Αθλητικός και δυνατός, με συμμετοχή και στην Εθνική Γαλλίας, ο 27χρονος, ύψους 1.98, παίκτης ίσως αποτελέσει «πολυτέλεια» για τον φετινό ΠΑΟΚ.

Μαρούσι: Νίκος Μπουντούρης: Η «γριά-αλεπού» που ακούει στο όνομα Νίκος Μπουντούρης, έχει «φάει» τα γήπεδα της Α1 με το κουτάλι. Ο Ρούσο που έψαχνε παίκτη για να του αναθέσει το έργο της «ανατροφής» των νεαρών της ομάδας, δε θα μπορούσε να βρει καλύτερη λύση.

ΑΕΚ: Σάσα Βασίλιεβιτς: Ο Βόσνιος πλέι-μέικερ, που πέρυσι αγωνίστηκε στη Μενόρκα, μοιάζει ήδη από τα φιλικά να αποδεικνύεται το μεγάλο κόλπο του Κορωνιού. Με την εντυπωσιακή του εμφάνιση στο Κύπελλο έδειξε ότι αποτελεί ιδανική λύση για να πλαισιώσει τους αξιόλογους Έλληνες που στελεχώνουν το ρόστερ της ΑΕΚ.

Ολυμπιάδα Πάτρας: Περικλής Δορκοφίκης: Ο Δορκοφίκης δεν είναι ο παίκτης που θυμόμαστε όταν έφυγε από την Ελλάδα, έχει βελτιωθεί πολύ και είναι πλέον έτοιμος να το δείξει και στο ελληνικό κοινό. Υπό προϋποθέσεις μπορεί να εξελιχθεί και στον ηγέτη της Ολυμπιάδας.

ΑΕ Λάρισας: Μπιλ Κις: Ένα καλό «όπλο» έψαχνε για την περιφέρεια του ο Πιλαφίδης, και φαίνεται ότι το βρήκε στο πρόσωπο του Κις. Έμπειρος, με περάσματα από Βαρέζε, Σαραγόσα και Γκραν Κανάρια, θα είναι ο βασικός πλέι-μέικερ και θα επιχειρήσει να οδηγήσει την ΑΕΛ στην παραμονή.

Αιγάλεω: Αντρέ Πάτερσον: Τον γνωρίσαμε πέρυσι στον Πανελλήνιο. Το Αιγάλεω διαφήμισε τη μετεγγραφή του Μάρας, αλλά ο Αμερικάνος ψηλός μπορεί να κάνει τη διαφορά για το «Σίτι» και να αποτελέσει πολύτιμο «γρανάζι» στη μηχανή της ομάδας, στη μάχη για την παραμονή.

Κολοσσός Ρόδου: Σάβο Τζιγκάνοβιτς: Το λιγότερο διαφημισμένο όνομα μιας σειράς καλών μετεγγραφών που πραγματοποίησε ο Αλεξανδρής στη Ρόδο. Αξιόπιστος ψηλός που ξέρει μπάσκετ, ό,τι πρέπει για μια ομάδα όπως ο Κολοσσός.

ΑΓΟ Ρεθύμνου: Ίαν Βουγιούκας: Ο, διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες, Βουγιούκας, δόθηκε δανεικός από τον Ολυμπιακό με την προϋπόθεση να έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής. Μάλλον, όμως, θα κερδίσει μόνος του το χρόνο που αξίζει. Έχει την ευκαιρία να δείξει τι έμαθε στην Αμερική και αν έχει τα προσόντα να διεκδικήσει θέση και στην Ανδρών.

“Good night, and good luck”

by BEN

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειδικα τώρα που ο Ρομπερτς δεν ειναι σίγουρο πως θα παιξει στον Ολυμπιακό σύντομα(ή και καθόλου)ο Γουντς έχει εξαιρετικα σημαντικο ρόλο.

Οσο για τον Ζιζιτς,πιστεύω πως ο ΠΑΟ ενισχύθηκε πραγματικά σε έναν τομέα που πονούσε καθοτι ο Γιαφτόκας ναι μεν ήταν μεγάλο κορμί,αλλα πολύ ατεχνος βρε παιδι μου.

Age of Basketball είπε...

Φίλε, ο Ρόμπερτς πλέον έχει δώσει τη θέση του στον Τζάκσον. Απ' ό,τι φαίνεται, πράγματι ο Γουντς θα έχει βασικό ρόλο στον Ολυμπιακό.

Όσο για τον Παναθηναϊκό, δεν ξέρω αν ο Ζίζιτς είναι πιο πολύτιμος από τον Γιαφτόκας, αλλά σίγουρα ταιριάζει καλύτερα στον Ομπράντοβιτς.
Να΄σαι καλά!
BEN