ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2007

Ευρωμπάσκετ: Στις οθόνες σας τώρα (μέρος ΙΙ)

(συνέχεια της ανάλυσης των 16)

Γ΄ Όμιλος

Γερμανία: Νέα Ντιρκιάδα ή όχι; Ο παικταράς είπε «τελικό» και κανείς δεν τόλμησε να του απαντήσει ότι δεν μπορεί με το ρόστερ που έχει. Αν αντέξει, τώρα που είναι και ξεκούραστος, οι Γερμανοί μπορούν να κερδίσουν όλες τις ομάδες εκτός από την Ελλάδα. Αν βγουν τρίτοι ή τέταρτοι στη δεύτερη φάση πέφτουν μάλλον πάνω μας (ή στους Ισπανούς) στα προημιτελικά. Ο Ντιρκ μπορεί να μην το φωνάζει αλλά βλέπει πρώτη θέση στους δύο πρώτους γύρους, κάτι που σημαίνει Σερβία ή Κροατία στην οκτάδα και… τετράδα.

Λιθουανία: Ομαδάρα, ταλέντο όσο λίγες, αλλά από το Ακρόπολις ακόμη, πολλή γκρίνια. Όλοι αμφισβητούν τον Μπουτάουτας, από τους δημοσιογράφους που είναι μαζί της μέχρι τον φροντιστή. Και το κακό είναι ότι κανείς παίκτης δεν παίζει γι’ αυτόν. Με βάση ρόστερ θα είναι αποτυχία αν μείνει εκτός τετράδας, με βάση τα αποδυτήρια, μην εκπλαγείτε αν τη δείτε να μένει εκτός οκτάδας.

Τουρκία: Οι Τούρκοι είναι εδώ. Πέρσι βγήκαν 4οι στο Μουντομπάσκετ (ανάμεσα στις ευρωπαϊκές ομάδες), φέτος έχουν και βοήθεια από το NBA. Ο Τάνιεβιτς είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τον Σλάβνιτς. Έκανε τους NBAερς να παρακαλάνε να κατέβουν. Το θέμα είναι αν θα μπορέσει να κρατήσει τα αποδυτήρια. Αν ναι, τότε ιδού η μία από τις τέσσερις της τετράδας. Αλλιώς, θα έχουμε πολύ γέλιο από τις ιστορίες που θα βγουν, πριν ξεσπάσει ο «πόλεμος».

Τσεχία: Η καλύτερη από τις μικρές, μάλλον θα βγει 13η, γιατί ήταν πιο άτυχη στην κλήρωση από τη Λετονία (και σε χαμηλότερο γκρουπ δυναμικότητας). Αν κάποιος μεγάλος την υποτιμήσει, θα έχει προβλήματα.

Δ΄ Όμιλος

Γαλλία: Εδώ αρχίζουν τα ωραία. Ο Μπερζό φέτος παίζει το κεφάλι του. Αλλά σε αντίθεση με άλλους (βλ. Μπουτάουτας), αυτός έχει σωματοφύλακες. Δεν είναι μυστικό ότι Πάρκερ και Ντιό παίζουν για τον προπονητή τους. Επίσης, δεν είναι μυστικό τι αν η Γαλλία αποτύχει, ο Μπερζό θα «κρεμαστεί» για τη φαεινή ιδέα που είχε, να κόψει τους Ζελαμπάλ και Μικαέλ Πιετρούς (ο καλός από τα δύο άμπαλα αδέρφια). Όμως, το ερώτημα είναι… πού ξεκινάει η αποτυχία (για τον Τύπο και την ομοσπονδία) για μια ομάδα που βγήκε 3η στο προηγούμενο Ευρωμπάσκετ και 3η ευρωπαϊκή ομάδα στο Μουντομπάσκετ; Κάτι μου είπε ένα πουλάκι για τετράδα ή ακόμη και τελικό… Θα δούμε. Βάλτε στο παιχνίδι και τον παράγοντα Πάρκερ, που μετά τη Λονγκόρια παντρεύτηκε και τον Μπερζό.

Σλοβενία: Τρεις κι ο κούκος και αν δεν υπήρχαν οι Σέρβοι που θα μπορούσαν να κατεβάσουν και Σερβία Β (από αυτούς που αποφάσισαν να μην κατέβουν) θα μιλούσαμε για την ομάδα με τις πιο σημαντικές απουσίες. Στα συν η πολύ καλή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια, η αμοιβαία εκτίμηση που τρέφουν ο ένας για τον άλλο τα αστέρια (Λάκοβιτς, Σμόντις, Νεστέροβιτς, Γιαγκότνικ). Στα πλην, η μετριότητα του Πίπαν, τα νεύρα του Νεστέροβιτς που στα περισσότερα ματς περιφέρεται ασκόπως χωρίς να τροφοδοτείται και η διάθεση ηττοπάθειας.

Ιταλία: Πολύ ταλέντο και πολλή ατυχία. Όμως, η Ιταλία έχει έναν βράχο στον πάγκο. Τον Ρεκαλκάτι. Όσο υπάρχει εκείνος οι διαγωνισμοί τριπόντων των Μπαζίλε, Μπελινέλι, Μπουλέρι, Μορντέντε και Σοράνια σε κάθε ματς δεν θα έχουν άσχημη εξέλιξη και οι ψηλοί δεν θα γκρινιάζουν (μιλάμε για τα επίσημα). Περιμένετε μια μεταμόρφωση σε σχέση με τα φιλικά. Ασυλία έχουν όλοι όταν σουτάρουν, αλλά ο Μπαρνιάνι… λίγο περισσότερη. Μπορεί να κλείσει πολλά σπίτια, ακόμα και μερικά που κανείς δεν περιμένει. Ο Ρεκαλκάτι λέει Ολυμπιάδα, αλλά εννοεί τετράδα.

Πολωνία: Μόνο και μόνο το γεγονός ότι ο Βόιτσικ στα 37 του εξακολουθεί να είναι ο καλύτερός της παίκτης φτάνει για να μη συνεχίσω την ανάλυση. Αν σημειώσουμε κάτι, θα είναι η καλή ατμόσφαιρα και η γνώση των μικρών δυνατοτήτων της, κάτι που μπορεί να της βγει σε καλό. Οι Πολωνοί ονειρεύονται δεύτερο γύρο και στοχεύουν στο ματς της Τρίτης με τους Σλοβένους.

Θα τολμήσω να προχωρήσω την ανάλυση ένα βήμα πιο κάτω, φτάνοντας στις 3 ομάδες που θα μείνουν εκτός οκτάδας. Στους δύο πρώτους ομίλους συμφωνώ με τον BEN και κοιτάμε αμφότεροι προς την πλευρά της Ρωσίας (από την πεντάδα που αναφέραμε στην αρχή). Στους δύο τελευταίους, ο BEN «βλέπει» Σλοβενία και Γαλλία ως τις αποτυχίες του τουρνουά, ενώ εγώ θα προτιμήσω Σλοβενία και Λιθουανία (από την εξάδα που γράψαμε στην αρχή). Τους λόγους θα τους αναλύσουμε άλλη στιγμή. Το σίγουρο είναι ότι φέτος μέχρι και ο αγώνας για τις θέσεις 7-8 θα «μυρίζει αίμα», καθώς ο νικητής θα πηγαίνει στο προολυμπιακό.

by Rasheed.

Δεν υπάρχουν σχόλια: